CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Ekonomik sıkıntılar, borçlar, satılan fabrikalar, bunlar telafi edilir ama Türkiye'nin yapısı, dokusu, toplumun birliğinin, dirliğinin, bütünlüğünün güvencesi olan ana temel sarsılırsa, Türkiye'nin huzuru kaçmaya başlarsa, çok daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalırız'' dedi.
Narlıdere Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen CHP İzmir İl Kongresi'ne katılan Baykal, salona 10. Yıl Marşı eşliğinde, partililerin ''laikliğin teminatı google reklamı nasıl verilir '' sloganlarıyla girdi. Baykal, kongrede yaptığı konuşmada, İzmir'in CHP için, CHP'nin ötesinde Türkiye için çok önemli olduğunu belirterek, ''İzmir'in siyasi bilinci ve siyasi duruşuna bütün Türkiye'nin minnet ve şükran duyması gerektiği'' görüşünde olduğunu söyledi.
Hükümetin İzmir'deki yatırımlara arzu edilir ölçüde destek vermediğini öne süren Baykal, kentin altyapı, çevre ve liman sorunları göz önünde bulundurulduğunda, ekonomiyi harekete geçirecek projelerin yürürlüğe konulmadığını savundu. ''Sıradan günler içinde değiliz'' diyen Baykal, günlük siyaset anlayışının artık anlamını kaybettiğini, kişisel, partisel hesapların ötesine geçildiğini ifade ederek, ''Türkiye çok önemli tercih zorunluluklarıyla karşı karşıya. İçinde bulunduğumuz dönem, parti siyaseti dönemi değildir, ülke, millet, devlet siyaseti dönemidir'' diye konuştu.
''NARİN İSTİKRAR''
Ciddi ekonomik çöküntü döneminin ardından uluslararası konjonktürün çok uygun olduğu, paranın yatırım yapacak yerler aradığı ortamda Türkiye'de bir iktidar değişikliğinin meydana geldiğini söyleyen CHP Genel Başkanı Baykal, AK Parti iktidarının 6 yıldır iş başında olduğunu, bu sürede beklenen siyasi, ekonomik sosyal açılımların yapılamadığını ileri sürdü.
Deniz Baykal, ekonomide ''narin bir istikrar'' olduğunu savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Narin istikrar, her an bozulabilecek nitelik taşıyor. Türkiye'nin iç ve dış borç yükü artmaya devam ediyor. Sadece özel sektörün 150 milyar dolar dış borcu var. Türkiye'nin cari açığı, olağanüstü boyutlara ulaştı. Bu açık sıcak parayla sürdürülebiliyor. Yapay denge, Türkiye'den para çıkışıyla bozulabilir. Uluslararası ortam uygunken bu yapısal sorunlar çözülebilmeliydi.''
Kategori : POLİTİKA