CHP mahkeme kapısında

  • Home
  • CHP mahkeme kapısında
CHP mahkeme kapısında
CHP'liler Anayasa Mahkemesi'ne başvuru için gün sayıyor. Abone ol

Türbanı üniversitede serbest hale getiren Anayasa teklifinin Meclis'te kabul edildi. CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa değişikliği Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra süratle Anayasa Mahkemesine başvuracaklarını bildirdi.

'Bu deği hair transplant turkey cost şiklikle, toplum çok ciddi gerginlik ortamına sürüklenmiş olacaktır' diyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

'Ama CHP olarak Anayasa değişikliği Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra süratle Anayasa Mahkemesine gideceğiz. Bu konuda hazırlarımız devam ediyor.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?  Meclis'te kabul edilen teklif Gül'ün önüne gidecek. Cumhurbaşkanı'nın geri göndermek ya da onaylamak için 15 günü bulunuyor. Ancak Cumhurbaşkanı'nın hiç vakit kaybetmeden onaylaması ve değiştirilen kanunların Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor.

Anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylanarak yürürlüğe girmesinin ardından Yüksek Öğrenim Kanunu'nun Ek 17. maddesindeki değişiklik gündeme gelecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti sözcüleri Ek 17. maddedeki değişiklik konusundaki önerilerine açık olduklarını ifade etmişti. Bu nedenle Yüksek Öğrenim Kanunu'nda değişiklik bir süre beklenebileceği ifade ediliyor.

BAŞVURU GEREKÇELERİ İKİNCİ MADDE

Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim