İstanbula su müjdesi

  • Home
  • İstanbula su müjdesi
İstanbula su müjdesi
Çevre Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'un su sıkıntısı yaşamayacağını söylediAbone ol

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'un ilk defa 1994 yılında, su ile ilgili 2040 yılı master planının hazırlandığını belirterek, "Merak etmeyin İstanbul'da su akmaya devam edecek. Herhangi bir problem yok" dedi.
Eroğlu, Grand Cevahir Otel'de düzenlenen "5. Dünya Su Forumu Bölgesel ve Tematik Koordinatörler Toplantısı"nın ardından foruma ilişkin düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Türkiye'ye gelmesi için büyük gayret quanto costa un trapianto di capelli gösterdikleri 5. Dünya Su Formunun, ülke için fevkalade önemli olduğunu kaydeden Eroğlu, bunun "su olimpiyadı" olarak da değerlendirildiğini söyledi.

Eroğlu, 1997 yılında ilki Fas'ta yapılan forumun daha sonra Hollanda, Japonya ve geçen yıl da Meksika'da gerçekleştirildiğini anımsatarak, beşincisinin 2009 yılında 16-22 Mart tarihlerinde İstanbul'da düzenleneceğini hatırlattı.

Forumun hem Türkiye, hem de İstanbul'un tanıtılması açısından önemli olduğunu vurgulayan Eroğlu, Meksika'daki toplantıya 18 bin kişinin katıldığını, Türkiye'deki toplantıya da yaklaşık 20 bin kişinin katılmasının beklendiğini bildirdi.

Veysel Eroğlu, forumda "İstanbul kOnsensüsü"nün imzalanmasının da hedeflendiğini söyledi.

Eroğlu, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Selamet'in 2040 yılına kadar İstanbul'un su sorununu çözdük" sözlerinin hatırlatılarak "Bu umut mu, yoksa su sorunu çözüldü mü?" sorusu üzerine, İstanbul'un daha önce su ile ilgili bir planı bulunmadığını, ilk defa 1994 yılında, "2040 yılı İstanbul Su Temini Kanalizasyon ve Arıtma Master Planı"nı hazırladıklarını hatırlattı.

Bu planda 2040 yılana kadar neyin nerede yapılacağının belli olduğunu kaydeden Eroğlu, İSKİ'nin bazı konularda bu hedeflerinin çok önünde gittiğini, 150 yıllık su şebekesinin yenilendiğini, en ileri kumanda merkezinin İstanbul'da bulunduğunu söyledi.

Eroğlu, "2040 yılana kadar planlamalar tamamdır. Zor olan başarılmıştır. Merak etmeyin İstanbul'da su akmaya devam edecek, hükümetimiz her türlü desteği veriyor. Herhangi bir problem yok" diye konuştu.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim