Bakanlıktan çığ uyarısı

  • Home
  • Bakanlıktan çığ uyarısı
Bakanlıktan çığ uyarısı
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, yurttaşları çığ tehlikesine karşı uyardı. Abone ol

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayan vatandaşları, çığ tehlikesine karşı uyardı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, geçtiğimiz günlerde me seo ydana gelen kar yağışları nedeniyle söz konusu bölgelerde bol miktarda kar depolanmasının olduğu kaydedilerek, son günlerde görülen gün içinde nispeten ılık, gece ise soğuk havanın "mevcut kar örtüsünde çığ oluşumuna uygun kaygan yüzeylerin oluşmasına sebep olacağı" belirtildi.

Bu durumun, önümüzdeki günlerde meydana gelebilecek kar yağışları nedeniyle yeni çığ olaylarının oluşmasına zemin hazırlayacak, hatta kolaylaştıracak ortamı sağladığı ifade edilen açıklamada, "Söz konusu bölgelerde yaşayan ve görev alan vatandaşlarımızın hava durumunu iyi takip ederek, kar yağışlı zamanlarda ve sonrasında dikkatli olmaları gerekmektedir" denildi.

Afet İşleri Genel Müdürlüğü Çığ Araştırma, Etüd ve Önlem Şube Müdürlüğünün "http://cagek.bayindirlik.gov.tr" adresli internet sayfasından veya "0-312-287 26 80/1482-1312" ile "0-312-286 95 72" numaralı telefonlardan detaylı bilgi edinilebileceği belirtildi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim