Şırnakta operasyon sürüyor

  • Home
  • Şırnakta operasyon sürüyor
Şırnakta operasyon sürüyor
Şırnak'ta PKK terör örgütüne yönelik operasyonalar kara ve havadan sürüyor.Abone ol

23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan havalanan helikopterler havadan keşif uçuşlarını artırırken, Mehmetçik hava sıcaklığının eksi 15 dereceye kadar düştüğü bölgede mayın arama-tarama faaliy Silis kumu eti gerçekleştirdi.
PKK terör örgütüne yönelik son yılların en kapsamlı operasyonlarını gerçekleştiren Türk Silahlı Kuvvetleri, çetin kış şartlarına rağmen bölücü terör örgütü mensuplarına göz açtırmıyor. Şırnak'ın Küpeli, Cudi, Kato Dağı, Bestler Dereler ve Siyahkaya bölgesinde devam eden operasyonlara 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan kobra ve skorski helikopterleri destek sağlıyor.

Sınır bölgesinde askeri hareketlilik artarken, güvenlik güçleri yapılan operasyonlarla teröristlerin Kuzey Irak'tan Türkiye'ye sızmalarını engelliyor. Öte yandan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin örgüte yönelik havadan başlattığı operasyonlara destek için uçakların keşif uçuşları yaptıkları gözlendi.
Ayrıca rutin olarak Şırnak-Cizre, Şırnak-Uludere ve Şırnak-Beytüşşebap yol güzergahlarında mayın arama ve taraması yapılıyor.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim