PKKda büyük panik

  • Home
  • PKKda büyük panik
PKKda büyük panik
Sınırötesi operasyonlar PKK kamplarında çözülmeyi beraberinde getirdi.Abone ol

Güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK'ya yönelik başlattığı sınır ötesi operasyonlarla örgütteki çözülmeler de hızlandı. 2008 yılında şimdiye kadar 21 terörist, güvenlik güçlerine sığındı.

28 Kasım 2007'de sınır ötesi harekât konusunda yetkilendirilen Türk Silahlı Kuvvetleri, gerçekleş tokai çakmak tirdiği hava operasyonlarıyla terör örgütüne büyük darbe vurdu.

İlk operasyonunu 1 Aralık 2007'de tarihinde karadan gerçekleştiren güvenlik güçleri, şimdiye kadar 7 kez sınırı geçti. Kandil Dağı'ndaki terör örgütünün kamplarının F-16 savaş uçaklarıyla yerle bir edilmesi teröristleri tedirgin etmeye yetti.

Türk jetlerinin 330'dan fazla hedefi vurmasıyla teröristlerin kampları terkettiği gelen bilgiler arasında.

Terörist gruplar, kamp yerine arazide yatmayı tercih ederken; fırsatını bulan kimi teröristler ise, bir bir kaçarak güvenlik güçlerine sığınıyor.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, terör örgütünün gerçek yüzünü görerek kaçan bir terörist, silahsız olarak güvenlik güçlerine teslim oldu.

Böylelikle şubat ayında, terör örgütünden kaçanların sayısı 3'e yükseldi. 2008 yılının ocak ve şubat dönemlerinde 21 terörist güvenlik güçlerine sığındı. 2007 yılında terör örgütünden kaçan 109 terörist güvenlik güçlerine sığınırken; 2008 yılında örgüte yönelik yapılan operasyonlarda 10 terörist ölü, 35 terörist sağ, 21 terörist teslim olmak üzere 66 terörist etkisiz hale getirildi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim