İspanya bela aldı

  • Home
  • İspanya bela aldı
İspanya bela aldı
Hamilton'a yönelik ırkçı saldırılar İspanya'nın başına dert oldu.Abone ol

Barcelona'nın Montmelo pistinde geçen cumartesi günü test sürüşü yapan Formula 1 takımlarından McLaren Mercedes'in pilotu Lewis Hamilton'a yapılan ırkçı hakaretler İspanya'nın başına büyük iş aştı.

Montmelo tribünlerine ''Hamilton çok fazla konuşuyorsun geveze'' şeklinde pankartlar aç hair transplant turkey before and after an bir grup İspanyol, İngiliz pilota küfürlü, ırkçı tezahüratta bulununca tepki aldı. İlk olarak İngiliz hükümeti, ''İspanyol hükümetini protesto ediyoruz, çünkü ilk defa sporcularımıza karşı İspanya'da ırkçı saldırı yapılmıyor'' derken, İspanyol makamlarından cevap istedi.

İspanya Otomobil Sporları Federasyonu ise ilk etapta ''Olanları biz de kınıyoruz ama suçlular hiç kimseyi temsil etmeyen çok küçük bir grup'' açıklamasında bulundu. Bu arada İngiltere Hükümeti'nin, Hamilton'a ırkçı hakaretten dolayı FIA'nın Barcelona veya Valencia'daki F1 yarışlarını iptal etmesini isteyebileceği bile iddia edilirken, Montmelo pistinin yönetimi olası bir cezayı önlemek için ''Pistimizde bir daha bu tip en ufak bir kazaya bile müsaade etmeyeceğiz'' açıklamasını yaptı.

İspanya'da ırkçı sözler özellikle futbolda görülürken, İspanya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Luis Aragones, futbolcusu Reyes'i motive etmek için, Fransız Thierry Henry'i kastederek, ırkçı söylemde bulunmuştu. Irkçı sözler geçmişte Barcelona'nın Kamerunlu oyuncusu Samuel Eto'o için de söylenmiş ve büyük tepki almıştı.



Kategori : SPOR
Whatsapp İletişim