Baydemir beraat etti

  • Home
  • Baydemir beraat etti
Baydemir beraat etti
Farklı dillerde davetiye bastırdığı gerekçesiyle yargılanan Baydemir, beraat etti.Abone ol

Farklı dillerde davetiye bastırdığı gerekçesiyle yargılanan DTP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, beraat etti.

Diyarbakır 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık Baydemir katılmadı.

Duruşmada, iddia makamı esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sundu.

Savcı, mütalaasında, sanık Baydemir’in, 2006 yılında Türkçe ile birlikte fosforlu kalem Kürtçe, Zazaca, İngilizce ve Ermenice hazırlattığı 6. Kültür ve Sanat Festivali’ne ilişkin davetiyeyi, adliyeyi temsil yetkisine sahip olan dönemin Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Canan’a ve birçok kişiye gönderdiğini belirtti.

Mütalaada, sanık Baydemir’in TCK’nın 222. maddesinde yer alan "Türk Harflerinin Kabul ve Tatbiki Hakkındaki Kanun’un koyduğu yasaklara ve yükümlülüklere aykırı hareket etmek" suçunu işlediği ve bunun yanı sıra davetiyeyi belediye bütçesinden hazırlattığı için de görevini kötüye kullandığı belirtilerek, sanığın iki ayrı suçtan cezalandırılması talep edildi.

Sanık avukatı Muharrem Erbey ise savunmasında, ülke genelinde birçok belediyenin bu tür festivaller yaptığını belirterek, "Belediyeler, davetiyelerinde Türkçe’den başka dillerle de katılımcıları çağırır.

Müvekkilimin niyeti, Anadolu uygarlığına, zenginliğine göstermiş olduğu saygıdır. Bu nedenden dolayı beraatini talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Osman Baydemir’in üzerine atılı "Türk harflerinin kabul ve tatbiki hakkındaki kanuna aykırı davranmak" ve "görevi kötüye kullanmak" suçlarının unsurlarının bulunmadığından her iki suçtan ayrı ayrı beraatine karar verdi.

İddianamede, Baydemir hakkında, TCK’nın "Türk Harflerinin Kabul ve Tatbiki Hakkında Kanun’un koyduğu yasaklara ve yükümlülüklere aykırı hareket etmek" suçunu kapsayan 222. maddesi ile "Görevi kötüye kullanma" suçunu içeren 257/1. maddesi uyarınca toplam 3 yıl 6 ay hapis isteniyordu.



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim