Olmertten tarihi itiraf

  • Home
  • Olmertten tarihi itiraf
Olmertten tarihi itiraf
İsrail Başbakanı Ehud Olmert, savaşın başarısızlıklarının sorumluluğunu kabul ettiAbone ol

İkinci Lübnan Savaşı'nın başarısızlıklarıyla ilgili Winograd Komisyonu raporunun geçen hafta açıklanması sonrasında ilk kez raporla ilgili açıklamalar yapan İsrail Başbakanı Ehud Olmert, savaşın başarısızlıklarının nihai sorumluluğunun kendisine ait olduğunu söyledi.< hair transplant cost in turkey br>
İsrail parlamentosu (Knesset) Winograd raporunu özel bir oturumda tartıştı. Muhalefet lideri Likud Başkanı Binyamin Netanyahu'nun Olmert'e yüklendiği parlamento oturumunun sonunda yapılan oylamada, Olmert'in konuşmasına destek veren milletvekillerinin sayısı 53'e karşı 59 oldu.

Olmert, konuşmasında komisyonun siyasilere, savunmayla ilgili kuruluşlara ve İsrail ordusuna sert eleştiriler yönelttiğini ifade ederek "Tüm başarısızlıklar için nihai sorumlu merci benim. Bunu savaşın son günü de aynı şekilde vurguladım ve asla bu sorumluluktan kaçınmaya teşebbüs etmedim" dedi.

Olmert, raporun bulguları doğrultusunda başarısızlıkları düzeltmeyi, öngörülen reformları gerçekleştirmeyi planladığını da vurguladı.

Muhalefet lideri, Likud partisi başkanı Binyamin Netanyahu ise konuşmasına "İkinci Lübnan savaşı bir fiyaskoydu" sözleriyle başladı ve bunun sorumluluğunun Başbakan'a ait olduğunu kaydetti.

Netanyahu, Olmert'in istifa etmesi gerektiğini ifade ederken, "Sorumluluğu üstlenmiyorsunuz, çünkü herhangi bir bedel ödemeye niyetiniz yok" dedi.



Kategori : DÜNYA
Whatsapp İletişim