Erdoğan Almanyayı uyardı

  • Home
  • Erdoğan Almanyayı uyardı
Erdoğan Almanyayı uyardı
Başbakan Erdoğan Almanya'daki yangının bir an önce aydınlatılmasını istediAbone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Almanya'nın Ludwigshafen kentinde meydana gelen ve 9 Türk'ün hayatını kaybettiği ve 20'sinin yaralandığı yangının sebeplerinin bir an önce aydınlatılmasını istedi.

Edinilen bilgiye g gezi videısu öre, Başbakan Erdoğan'ın, Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble'yi AK Parti Genel Merkezi'ndeki kabulünde; ikili ilişkiler, Türkiye Avrupa Birliği ilişkileri, Başbakan Erdoğan'ın bu hafta içinde Almanya'ya gerçekleştireceği gezinin gündemi ile Almanya'daki Türk toplumunun çifte vatandaşlık, vize ve evlilik gibi sorunları üzerinde duruldu.

Başbakan Erdoğan, görüşmede, 3 Şubat'ta Almanya'nın Ludwigshafen kentinde meydana gelen 5'i çocuk 9 Türk'ün hayatı kaybettiği ve 20'sinin yaralandığı yangını gündeme getirdi.

Olaydan “büyük acı” duyduğunu belirten Erdoğan, sabotaj ihtimaline de dikkati çekti.

Erdoğan, yangının sebeplerinin bir an önce herkesi tatmin edecek şekilde aydınlatılmasını ve varsa sorumluların ortaya çıkarılmasını beklediğini ifade etti.
Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble de olaydan büyük üzüntü duyduğunu belirterek, konuyu ciddiyetle araştırdıklarını söyledi.



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim