Şahinden Şirine jet yanıt

  • Home
  • Şahinden Şirine jet yanıt
Şahinden Şirine jet yanıt
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Yargıtay Başkanvekili Osman Şirin'e yanıt verdiAbone ol

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Yargıtay Başkanvekili Osman Şirin'in türban tartışmalarıyla ilgili açıklamalarını değerlendirirken, Parlamentoda grubu bulunan siyasi partilerin amacının, Türkiye'de rejimi, bunun temel ilkelerinden biri olan laikliği zayıflatmak olmadığını söyledi.

Yöneticilerin, vatandaşın "sorunum" dediği bir probleme sessiz kalamayacağını ifade eden Şahin, görevlerinin, tüm vatandaşların rejime ve onun temel niteliklerine bakışının olumlu hale gelmesini sağlamak olduğunu dile ge fosforlu kalem tirdi. Bakan Şahin, Bakanlar Kurulu toplantısına ilişkin yaptığı açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Şirin'e yanıt

Şahin, bir soru üzerine Yargıtay Başkanvekili Osman Şirin'in açıklamalarını değerlendirirken, şunları söyledi: "Hepimizin en önemli görevi, rejimimizi nasıl daha güçlü hale getirebiliriz, onun temel ilkeleri ki, onlardan biri olan laikliği nasıl güçlendirebiliriz? Vatandaşın, 'sorunum' dediği hiçbir probleme yöneticiler sessiz kalamaz. Mutlaka onlarla ilgilenmek durumundadır. Ancak bunu yaparken tabii ki Anayasal çerçevede hareket edecektir. Cumhuriyetin temel niteliklerini zedelememeye özen gösterecektir. Dolayısıyla bu konuda söz sarf eden değerli arkadaşlarımız, cumhuriyet ve onun temel nitelikleri konusunda ne kadar hassaslarsa, biz sorumlu mevkide olan kişiler olarak onlardan çok daha hassasız. "

Laiklik toplumsal teminatımız!

Şahin, laiklik ilkesinin, toplumsal birlik ve bütünlüğün en önemli teminatlarından biri olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Onu hassasiyetle korumalıyız. Yalnız onu dar kalıplar arasına hapsetmemeliyiz, onu çağdaş anlamda yorumlamalıyız. Çünkü laiklik, devletin bir karakteridir. Kişiler laik olmazlar"

Almanya'dan açıklama bekliyoruz

Adalet Bakanı Şahin, Almanya'nın Ludwigshafen kentinde Türklerin yaşamını yitirdiği yangınla ilgili olarak Alman yetkili makamlarının ciddi bir soruşturma yapmasını istediklerini bildirdi. Bu olaydan üzüntü duyduklarını ifade ederek, ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileyen Bakan Şahin, şöyle konuştu: "Bu olayın arka planı nedir, bir kaza mıdır, yangın mıdır, bir sabotaj mıdır? Bütün bunlarla ilgili tabii ki Hükümet olarak Federal Alman makamlarından bu çalışmaları yapmalarını ve bilgilendirmelerini istiyoruz."



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim