Bahçeliden türban EMRİ

  • Home
  • Bahçeliden türban EMRİ
Bahçeliden türban EMRİ
Devlet Bahçeli bir genelgeyle parti örgütlerini uyardı. Bahçeli'nin uyarıları şöyle:Abone olMilliyetçi Hareket Partisi türban uzlaşması nedeniyle partisinin il ve ilçe örgütlerine genelge gönderdi; Partinin türban konusundaki tavrının halka daha iyi anlatılmasını ve partililerin türban konusunda dikkat etmeleri gereken noktaları sıraladı.

MHP'nin türban üzerindeki uzlaşmada oynadığı role işaret çekilen genelgede, Bahçeli "MHP bugüne kadar türbanı çatışma clıpper çakmak unsuru olarak leyhte ve aleyhte kullanan siyasi partilerin gerekçelerine son verdi." dedi.

PARTİ ÖRGÜTÜNDEN İSTEKLER

DEMOKRASİ DIŞI ODAKLARA DİKKAT: MHP lideri, askerlerin türbana tepki vermesi için beklentisi olan kesimler bulunduğuna da işaret etti. Bahçeli, demokrasi dışı odakların siyasete müdahalesine karşı da parti örgütünü uyardı. Bahçeli “Vehmedilen kaygıları körükleyerek, demokrasi dışı odakları siyasete müdahaleye eden çağrılara dikkat edilecek, aziz milletimizin bu konuda bilgilenmesi sağlanacaktır. Türkiye'deki her sorunun yegâne çözüm yerinin TBMM olduğu gerçeğinden hareketle, çareyi sokaklarda arayanlara karşı hassasiyet gösterilecek, bu grupların tahrik ve davetlerine karşı uyanık olacaktır.” dedi.

ATATÜRKÇÜLÜK İSTİSMAR EDİLMEYECEK: MHP genel başkanı türban tartışmasıyla beraber başlayan sokak eylemleri ve kampanyalara da dikkat çekti. Atatürkçülüğün istismarı konusu da vurgu yaptı: “Atatürk, İstiklal Savaşı ve cumhuriyet gibi referanslarla istismar edilerek Türk milliyetçilerinin aklını çelebilecek sinsi ve maksatlı yönlendirme kampanyalarına ve bilgi kirliliğine karşı dikkat edilecek.

EMEKLİ ZEVATA DİKKAT: MHP lideri ayrıca parti, resmi ve idari görevleri esnasında aldıkları üst düzey kamu unvanları ile isim yapmış emekli zevatın bu tesirden yararlanarak milliyetçiler üzerinde nüfuz tesis etmelerine müsaade edilmemesini istedi.


Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim