Dilmenin DERBİ analizi

  • Home
  • Dilmenin DERBİ analizi
Dilmenin DERBİ analizi
Saraçoğlu'nda ummadık bir rakip vardı. Peki Fenerbahçe neden kazanamadı?Abone ol

Galatasaray uzun yıllar sonra Kadıköy'de Fenerbahçe'ye kök söktürdü.. Ancak çok fazla pozisyon zenginliği olan bir karşılaşma yoktu sahada. Rıdvan Dilmen'e göre Kısır derbi izledik.. Usta yorumcu nedenini de Milliyet'teki köşesinde şöyle açıklıyor:

Uzun yıllardır bir takım derbide bu kadar favori olmamıştı. Sanki Fenerbahçe lig lideri ile oynamıyor da çok zayıf bir rakiple karşı hair transplant turkey laşıyor havası yaratıldı. Sonuçta ortada geçen bir derbi oldu.

Pozisyon zenginliği fazla yoktu. Üç net pozisyonun ikisi Galatasaray'a aitti. Galatasaray yüzde yüz yerli ile oynuyor deniliyor ama yerliler de Türkiye'nin en iyileri. Kimse bunu görmüyor. Ayrıca bu formalar farklı formalar. Derbilerin çok farklı havada geçtiği dün gece belgelendi.

Tabii Galatasaray'ın yabancılarından yoksun oluşunun dışında Fenerbahçe'nin son haftalardaki formu, üç maçta attığı 19 gol de büyük favori gösterilmesinde önemli etkenlerdi. Bir de Kadıköy'de oynamanın rahatlığı ve rakibe karşı uzun yıllardır üstünlük kurulması da Fenerbahçe'yi olumsuz etkiledi. Fenerbahçe topu kazanmak için fazla çaba harcamadı, bu yüzden de en kısır derbilerinden birini çıkardı.

Galatasaray ayağa oynayarak ve futbolda çok önemli olan presi rakibinden fazla yaparak oyunun hakimiyetini genelde elinde tuttu. İlk yarının sonlarına doğru Fenerbahçe ağırlığını biraz koydu. İkinci yarının 65 ile 80. dakikaları arasında da rakibi sıkıştırdı. Bu 20-25 dakika dışında oyun Galatasaray'ın kontrolünde geçti.

Sonuçta beklentilerin aksine kısır, temposuz bir maç izledik. Ancak bu maçtaki skor ne olursa olsun turun Ali Sami Yen'de belli olacağı kesindi. Nitekim de öyle oldu. Hakem Fırat Aydınus iyi hakem ama dün maçı idare etti. 10 dakika uzatma varken, sadece iki dakika oynattı. Sanki beraberliğe loto oynamış gibiydi.



Kategori : SPOR
Whatsapp İletişim