CHPde toplu istifa şoku

  • Home
  • CHPde toplu istifa şoku
CHPde toplu istifa şoku
CHP'nin çeşitli kademelerinde görev yapan 600 kişi partiden istifa etti. Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin çeşitli kademelerinde görev yapan içlerinde kongre, kurultay, il delegeleri, ilçe yönetim kurulu üyelerinin bulunduğu 630 kişi partiden topluca istifa etti.

Demokratik Taban Hareketi Platformu adı altında İzmir Yenişehir'deki Hü metal kalem seyinoğulları Düğün Salonu'nda istifasını açıklayanlara; İl Genel Meclis üyeleri, Narlıdere, Karşıyaka ve Bornova'da bulunan partililer, çok sayıda muhtar ve dernek destek verdi.

Bu istifa hareketinin İzmir'den bütün Türkiye'ye yayılacağını ifade eden Demokratik Taban Hareketi Platformu Başkanı Yalçın Kocabıyık, Deniz Baykal'a çok yakın milletvekili ve ilçe başkanlarının oluşturacağı bir heyetin imzaları Ankara'ya götüreceğini vurguladı.

Baykal'a hakkımı helal etmeyeceğim

Yıllarca Bornova'da çalışmalar yaptığını, partiye emek verdiğini belirten Bornova eski İlçe Başkanı Necati Yıldız ise şöyle dedi: "Çocuklarımın rızkını yedirdim. Bu zamana kadar hep alan değil veren taraf oldum. 80 yıllık mirasın ruhu gidiyor. Geriye cesedi kaldı. CHP'yi yıllar önce akıllı Kemaller yönetiyordu. Parti şimdi akılsız Kemallerin eline geçti. Ayrılanlara önceden kızıyordum şimdi iyi ki gitmişler diyorum."

Baykal'a seslenen Yıldız, "Çocuklarımın hakkını sana yedirdim. Eğer benden önce ölürsen cenazende hakkımı helal etmeyeceğim" dedi.



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim