Meclise Sayın Öcalanlı mektup

  • Home
  • Meclise Sayın Öcalanlı mektup
Meclise Sayın Öcalanlı mektup
Tutuklu Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği üyesi bir grup, mektup gönderdi.Abone olANTALYA'da Tutuklu Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) üyesi bir grup, terörist başı Abdullah Öcalan'ın, sağlığının bozulduğu iddiası ile şartlarının iyileştirilmesi için, TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na mektup gönderdi. Mektupta elebaşı Öca hair transplant cost turkey lan için ‘Sayın’ ifadesi kullanıldı.

Güllük Postanesi önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik TAYAD'lı grup, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan için TBMM İnsan Hakları Komisyonu’na mektup gönderdi. Abdullah Öcalan'ın 8 yıldır İmralı'da, tek kişilik cezaevinde tutulduğu ve adanın nemli iklimi ile cezaevi koşulları nedeniyle sağlığının zamana yayılı olarak her geçen gün bozulduğu savunulan mektupta, elebaşı için ‘Sayın’ ifadesi kullanıldı. Mektupta şöyle denildi:

“Cezaevi şartları artık katlanılamaz ve hayati risk taşıyan bir aşamaya gelmiştir. Ancak bunlar bilinmesine rağmen yetkililer tarafından bu güne kadar tedavisi yapılmamıştır. Tutuklu ve hükümlü olsa bile herkesin sağlıklı koşullarda yaşama ve tedavi görme hakkı vardır. Sayın Öcalan'ın bu hakkının etkin bir şekilde hayata geçmesi için, öncelikle bulunduğu yerin değiştirilerek, nem oranı düşük, yeterince temiz hava alabileceği bir cezaevine nakledilmesini talep ediyoruz.”

Grup üyeleri, daha sonra mektupları postaladı.

Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim