Üniversite mezunu PKKlı

  • Home
  • Üniversite mezunu PKKlı
Üniversite mezunu PKKlı
PKK'dan kaçtılar... Evlendiler... PKK'nın iç yüzünü itiraf ettiler. İşte açıklamalar;Abone ol

PKK'dan kaçtıktan sonra Irak'ta evlenen ve Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim olan Kerim kod adlı A.P. ve eşi Berfin kod adlı R.Y.'den şok açıklamalar...

İKİ KEZ KATILIP KAÇTI

Kerim kod adlı A.P. (39), iki kez örgüte katılıp kaçtığını, yakınlarının devreye girmesiyle güvenlik güçlerine teslim olmaya karar verdiğini söyledi.

1992 yılında A.K. isimli Diyarbakırlı şahsın telkinleriyle örgüte katılmak üzere Diyarbakır'a döndüğünü ve Dicle ilçesi Kurşunlu köyüne gelen örgüt elemanlarının arasına katıldığını belirtti.

YAŞAM KOŞULLARI KAÇIRTTI

Örgütte yaşam koşullarını gördükten sonra kaçmaya karar verdiğini belirten A.P., ilk girişiminde başarısız olduğunu ve örgüt elemanları tar cinsel takviye afından yakalandığını söyledi. Grup sorumluları ve gruptaki teröristlerin kendisini ikna etmeye çalıştığını dile getiren A.P., 1995 yılında Elazığ'ın Karakoçan ilçesi kırsalında örgütten kaçtığını belirtti. A.P., kaçtıktan sonra Diyarbakır'daki ailesinin, 2 ay sonra da İstanbul'daki ağabeyinin yanına gittiğini aktardı. Ağabeyinin telkinleriyle Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne teslim olduğunu söyleyen terörist A.P., 8 ay Elbistan Cezaevi'nde tutuklu kaldığını ve Pişmanlık Yasası'ndan yararlandığını kaydetti.

Ankara Etimesgut Tank Taburu'nda askerlik görevini icra ederken kaçtığını ve İstanbul Laleli semtine gittiğini aktaran A.P., 1999 yılında Kavran isminde bir şahsa 500 dolar vererek Yunanistan'a geçtiğini anlattı.

YUNANLILAR EĞİTİM VERİYORDU

Kaçakçıların terör örgütüyle bağlantısının bulunduğunu dile getiren A.P., Yunanistan'ın örgüt genel sorumlusu Erdal tarafından Lavriyon kampına götürüldüğünü söyledi. A.P., Lavriyon kampında gördüklerini şöyle açıkladı: "Lavriyon kampı aynı zamanda mülteci kampı olarak bilinse de terör örgütü bu kampı ele geçirmiş durumda. Orada 25-30 kişi örgüte katılmak için eğitim görüyordu. Bu grubun dışında 2-3 kişilik bir gruba ise Yunanlılar tarafından eğitim veriliyordu. Bu grup arasında yer alan Polat isimli şahsı Kandil'de gördüm. Orada örgüt elemanlarına füze dersi veriyordu."

1999 yılında terörist başı Abdullah Öcalan'ın yakalanmasından sonra sahte pasaportlarla 10 kişilik bir grup halinde uçakla Rusya'nın başkenti Moskova'ya gittiklerini anlatan A.P., "Moskova'da bizi karşılayan kuryeler vasıtasıyla iki saat yol aldıktan sonra terör örgütünün satın aldığı domuz çiftliğine gittik. Burada terör örgütüne katılmak üzere değişik yerlerden gelen 30 kişilik bir grup vardı. Burada bir ay bekledikten sonra 7 kişilik bir grupla uçakla İran'ın Tahran kentine gittik. Önce Urumiye kentine gittik, oradan da bizi Hinera kampına götürdüler" dedi.

ÖRGÜTTEN KAÇIP YNK'YE TESLİM OLDUK

Daha sonra Kandil'de bulunan Şehit Harun kampına götürüldüğünü ve burada yeni kurulan Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi'nde görev aldığını anlatan A.P., burada eşi Berfin kod adlı R.Y ile tanıştığını ve aralarında hemşehrilikten dolayı bir bağ oluştuğunu belirtti. A.P. daha sonra evlendiği R.Y ile birlikte 2003 yılında kaçmaya karar verdiklerini ve Irak'ın Raniye ilçesinde Kaladiza Karakolu'na giderek R.Y'yi teslim ettiğini, kendisinin ise Süleymaniye'ye gidip YNK güçlerine teslim olduğunu söyledi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim