İlhan Selçuk MHPye çattı

  • Home
  • İlhan Selçuk MHPye çattı
İlhan Selçuk MHPye çattı
Seçimler öncesi, MHP'ye övgüler yağdıran Selçuk, fikir değiştirdi. MHP'ye sert eleştrilerde bulundu;Abone ol

Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı İlhan Selçuk, yakın zamana kadar "AKP iktidarına en sert muhalefeti yapıyor. Milliyetçilik şiarını benimsedi" diye övdüğü MHP hakkındaki çizgisini, bu partinin türban konusunda AKP'yi desteklemesi üzerine değiştirdi.

2002 yılında Ankara'da o tarihte Başbakan Yardımcılığı yapan MHP lideri Devlet Bahçeli'yi makamında ziyaret eden İlhan Selçuk, 22 Temmuz Genel Seçimi öncesinde 26 Hazir turkey hair transplant cost an 2007 tarihli köşe yazısında; MHP için şu değerlendirmeyi yapmıştı:

"AKP iktidarına en sert muhalefeti MHP'li sözcülerinin yaptıkları da bir gerçek... İslamcılar Amerikancılaşıp Türkiye Cumhuriyeti'ni yutmak üzerine seferber olunca sentez mentez kalmadı... Amerika'nın güdümünde Ilımlı İslam Devleti amacına dönük olanlarla bunların kuyruğuna takılan entel-liboş takımı MHP'den hoşnut değiller. Ne diyorlar:

- Milliyetçilik yükseliyor...
Bir ülke ki midesiyle düşünen erbab-ı siyaset ve medya tayfası dincilikten yakınmaz, milliyetçilikten ürker. MHP bu tayfanın uykusunu kaçırıyor..."

MEĞER MİLLİYETÇİ DEĞİLMİŞ

Selçuk, 27 Ocak 2008 tarihli yazısında ise MHP hakkındaki fikirlerinin tamamen aksi yönde değiştiğini şu cümlelerle anlattı.

"Aaaa.. o da ne?.. Meğer MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) de türbancıymış... Doğrusu şaşırdım kaldım... MHP Genel Başkanı seçimlerde nutuk kürsüsünden AKP lideri RTE' ye ip atmıştı. Meğer Sayın Devlet Bahçeli AKP'ye attığı ipe kendisi tutunacakmış. Seçimlerden sonra RTE'nin AKP'sine en büyük destek MHP'den geliyor. Nasıl? MHP düpedüz AKP'ye kuyrukçuluk yapıyor... "

MHP TÜRBANCILIĞA SOYUNDU

"Dincilik pazarlaması var. Erbakan anti Amerikan olduğundan ayvayı yedi. RTE rotasını Amerikancılığa çevirdiğinden iktidara geçiverdi. Bu iş nasıl çözülecek?. Vallahi çok zor... Baksanıza, sözüm ona milliyetçiliği kimseye bırakmayan MHP, eski usul, Amerikancılığa postu sererek AKP'nin yanında yerini aldı; türbancılığa soyundu. MHP milliyetçi falan değilmiş... MHP mandacılığa teşne... AKP kuyrukçuluğu yapıyor."



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim