Gürsel Tekinden özeleştiri

  • Home
  • Gürsel Tekinden özeleştiri
Gürsel Tekinden özeleştiri
CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin: “24 yıllık iç kavga bizi bu noktaya getirdi” Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanlığı olağanüstü kongresinde konuşan İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, kendilerinin siyasete başladığı dönemde siyasete başlayanların ilerlediğini kaydederek yıllardır iç kavga yaşadıklarını ve bu sebeple bu durumda olduklarını ifade etti.

Kars Sanat Merkezi'nde yapılan kongreye CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Esfender Korkmaz, Kars İl Başkanı Çetin Bilgir, İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Ardahan eski Milletvekili Faruk Demir, Kars eski İl Başkanı Ekre seo m Alp, 2207 seçilerimde Kars'tan 2. sıra adayı olan Muhammet Üstebay ile il ve ilçe teşkilatları ve delegeler katıldı. Karslı halk ozanlarından Günay Yıldız ve Ilgar Çiftçioğlu'nun saz çalıp türküler söylemesiyle başlayan kongrede Kafkas Halk Oyunları ekibi de bir gösteri sundu.

Kongrede konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin de özeleştiri yaptı. Yapılan konuşmalar sırasındaki eleştirilere göndermede bulunan Tekin, Bizim partilileşmeye başladığımız 1983 yılında Birlik Vakfı diye bir vakıf kuruldu. Vakfın mimarı Korkut Özal idi. O vakıf bir tane Cumhurbaşkanı, bir Başbakan, 10 tane bakan, çeşitli belediye başkanları, 6 tane gazete patronu, 20'nin üzerinde holding patronu çıkarmış. Biz genelde hep sonucu tartışırız, hiç sebepleri tartışmayız. Nerden bu hale geldik? Ben de bu toprağın çocuğuyum, CHP kongrelerini iyi bilirim. Ne bugünkü ne de bundan önceki il başkanlarımızın hatası vardır. Elbette herkesin eksiği vardır. Bu tablo bize hiç yakışmıyor. Ben hemşeriniz olarak İstanbul'da bu tabloyu değiştirmeye talipliyim. Ya bu tabloyu değiştireceğiz, ya da tarihin derinliklerine gömülüp gideceğiz. 12 Eylül darbesinden sonra en mağdur elbette Kars olmuştur. Burada çeşitli arkadaşlarımızın çoğu işkenceler gördü, cezaevlerinde yattı. Son günlerde biz en çok 'asker partisi' diye tartışılırız. Medya da buna çanak tutar. 2 buçuk darbe oldu ama bu darbeler içinde bu vakıftakilerden bir tanesi karakol yüzü bile görmemiş. Bugünün Başbakanı, Cumhurbaşkanı, bakanlardan hiçbiri karakol yüzü görmedi. Biz niye böyle olduk? 24 yıllık iç kavga bizi elbette bu noktaya getirir." şeklinde konuştu.

Kongre daha sonra 62 delegenin oy kullanması ile devam etti. 22 Temmuz seçimlerinden sonra il başkanlığına atanan ve kongreye tek aday olarak giren Çetin Bilgir, CHP'nin Kars İl Başkanı oldu.



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim