Azerbaycan Eurovisionda

  • Home
  • Azerbaycan Eurovisionda
Azerbaycan Eurovisionda
Eurovizyon yarışmasına ilk kez katılacak olan Azerbaycan, şarkısını seçtiAbone ol

Eurovizyon yarışmasına ilk kez katılacak olan Azerbaycan, Belgrat'ta yapılacak Eurovision 2008'de sanatçı Elnur Hüseynov tarafından ''Düet'' adlı parçasıyla temsil edilecek.

Avrupa Yayın Birliği üyesi olan Azerbaycan İçtimai Televizyonu (ITV) tarafından hair transplant in turkey Bakü'deki Haydar Aliyev Spor ve Konser Sarayı'nda ''Odlar Yurdu'' adıyla düzenlenen final gecesinde Hüseynov ile birlikte Aynur İskenderli ve ''Unformal'' grubu yarıştı.

Müzik konusunda otorite kabul edilen çeşitli sanatçı ve akademisyenler jüri olarak yer alırken, jürinin izlenimleri ve seyircilerin cep telefonu mesajları doğrultusunda üç finalistten Hüseynov'un melekle şeytanın diyaloğunu anlatan ''Düet'' parçası birinci seçildi.

Önceki yıllardaki Eurovizyon yarışmalarında birinci olan Sertap Erener, Ruslana (Ukrayna) ve Maria Şerifoviç'in (Sırbistan) katılarak sevilen parçalarını seslendirdiği geceye Eurovision TV Genel Müdürü Bjorn Erichsen de katıldı.

ITV yetkilileri, finalden sonra yapılan basın toplantısında Eurovision yarışmasına hazırlık kapsamında diğer katılımcı ülkelerde tanıtım amacıyla büyük çaplı çalışmalar yapacaklarını anlatırken, ülke içindeki seçmeler ve Eurovision'a hazırlık sürecinde TRT'nin deneyimleri ve yardımlarının kendilerine büyük yarar sağladığını da dile getirdi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim