Başörtülüler laik değil mi?

  • Home
  • Başörtülüler laik değil mi?
Başörtülüler laik değil mi?
Başbakan Erdoğan, "Baş örtülü insanlar da herkes kadar laiklikten yanadır" dedi.Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Baş örtülü ya da dindar insanlar da herkes kadar laiklikten yanadır. Cumhuriyet değerlerine bağlıdır. Hiç kimse Atatürkçülük adına Atatürk üzerinden geçinme yoluna gitmesin" dedi.

Erdoğan, İstanbul İl Özel İdaresi'nce, İl Milli Eğitim Müdürlüğü hair transplant in turkey ve İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) işbirliğiyle düzenlenen "Meslek Geliştirme ve Uyum Kursları"nı tamamlayanlara sertifikalarının verildiği törende yaptığı konuşmada, CHP'nin üniversitede kılık kıyafet serbestisine ilişkin düzenlemelere yönelik eleştirilerine değindi.

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Meselelere bu açıdan bakmayı deneyin. Şunu da unutmayın. İstismar çift yönlüdür. Başı açık ya da kapalı, dindar ya da ateist, hoca ya da öğrenci, şu siyasi partiden ya da bu siyasi partiden, hepimizin aynı tarafta olduğunu siz de fark edeceksiniz. Ben buna inanıyorum."

Erdoğan, "Vatandaşlarıma sesleniyorum; Yaşam biçiminizi tehdit altında, kendinizi sosyal baskı altında hissederseniz, biliniz ki güvenceniz laikliktir, laik sistemdir. Biliniz ki, güvenceniz laik sistemin savunucuları olarak bizleriz" diye konuştu.

Erdoğan, yasama organının milletten aldığı meşru yetkiyi kullandığını ve milletin karşı karşıya kaldığı sorunları aşmak için samimi gayretini ortaya koyduğunu dile getirerek, "Kimsenin ben yasama organını tanımam, çıkardığı yasaya uymam deme lüksü yoktur, olamaz" dedi.



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim