ABDye AHLAKSIZ TEKLİF

  • Home
  • ABDye AHLAKSIZ TEKLİF
ABDye AHLAKSIZ TEKLİF
Ermeni bir işadamı ABD'ye şantaj yaparak MHP'li Aktan'ı konuşturmamak istediAbone ol

ABD'de Utah Üniversitesine 1.2 milyon dolar bağış yapma sözü veren bir Ermeni iş adamı, MHP Milletvekili emekli Büyükelçi Gündüz Aktan'ın 1915 olaylarına ilişkin 5 şubatta yapması planlanan konuşmasının iptal edilmemesi halinde, üniversiteye yardımdan vazgeçme tehdidinde bulundu.

Ermeni lobisi, Gündüz Aktan'ın iki farklı Amerikan üniversitesinde yapacağı konuşmal hair transplant cost turkey arı engellemek için, üniversiteler nezdinde büyük bir baskı kampanyası yürüttü. Aktan'ın, Indiana Üniversitesindeki konuşması, üniversite yönetiminden de gelen baskılara rağmen, programın düzenleyicisi Prof. Kemal Sılay'ın ''bu toplantının yapılmasını kimse engelleyemez'' yönündeki kararlı duruşu sayesinde yapıldı.

Indiana Üniversitesi Türk Etüdleri Programı Osmanlı ve Modern Türk Etüdleri Kürsüsü Profesörü Sılay, A.A muhabirine yaptı açıklamada, ''konuşma başarıyla gerçekleştirilmiştir'' dedi.

''ÜNİVERSİTE TARİHİNİN EN PAHALI KONUŞMASI''

Utah Üniversitesi yönetiminin, Gündüz Aktan'ın konuşmasını iptal etmemesi halinde, üniversiteye 1.2 milyon dolar yardım sözü veren Ermeni bir iş adamının, bu yardımdan vazgeçeceğini bildirmesi nedeniyle endişelendiğini belirten Yavuz, ''o takdirde Gündüz Aktan'ın konuşması, bu üniversitenin tarihinin en pahalı konuşması olacak'' diye konuştu.

Ermeni lobisinin kampanyası çerçevesinde, Uluslararası Soykırım Akademisyenleri Birliği tarafından, her iki üniversitenin yönetimine gönderilen bir mektupla, Aktan'ın konuşması iptal edilmediği takdirde, Ermeni tezlerine destek veren ''Ermeni soykırımı'' başlıklı bir filmin gösterilmesi talep edildi. Bu film, Ermeni lobisi tarafından Amerikan kamu televizyonu PBS'e yaptırılmıştı. Mektupta Aktan, ''milliyetçi ve soykırım inkarcısı'' olarak nitelendirildi.



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim