22 kişinin hesabını verin!

  • Home
  • 22 kişinin hesabını verin!
22 kişinin hesabını verin!
CHP lideri Baykal, Davutpaşa'da patlamanın olduğu yerde inceleme yeptıAbone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Davutpaşa'da patlama meydana gelen yerde incelemelerde bulunarak, ''Bu olaydan gerekli dersleri mutlaka çıkarmamız lazım. Bu kader ve kaza değil, bu göz göre göre ortaya çıkan bir tablo'' dedi.

Beraberinde partililer ve partili belediye başkanları ile Zeytinburnu Davutpaşa Çifte Havuzlar Caddesi'nde patlamanın yaşandığı bölgeye gelerek incelemelerde bulunan Baykal, vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Deniz Baykal, ziyaretin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamad hair transplant in turkey a, ''Yaşanan büyük faciadan dolayı İstanbul halkına geçmiş olsun diyorum. Ölenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum'' dedi.

Baykal, olayda 22 vatandaşın hayatını kaybettiğini, bir binanın bomba patlamış gibi baştan aşağı tahrip olduğunu, etraftaki 11 binada da ağır tahribat yaşandığını söyledi. Olayda hem insan kaybı, hem de ciddi bir maddi hasar oluştuğunu dile getiren Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu olaydan gerekli dersleri mutlaka çıkarmamız lazım. Bu kader ve kaza değil, bu göz göre göre ortaya çıkan bir tablo. Bunlar birer ihtar, birer uyarı... Bu olayların kaynağını anlamamız, acilen tedbirlerini almamız lazım. Davutpaşa'da, Zeytinburnu'nda, Merter'de ve kentin diğer yerleşim yerlerinde iş yerlerinde benzer durumların önlenmesi için ciddi bir çabanın yapıldığını söylemek mümkün mü? Bu olaylar belli ihmallerin, kuralsızlıkların sonucudur. Kurallara aldırılmıyor, göz yumuluyor, geçiştiriliyor. Sonra kurallar intikamını çok acı biçimde bizden alıyor.''

BELEDİYELERİN BÖLÜNMESİ

Baykal, bir başka soruya karşılık da şunları söyledi:

''Önce burada ölen 22 kişinin hesabını vermek lazım. Onlar bununla meşgul değil. Onlar, 'belediyeleri nasıl bölerim, muhalefetin elinden nasıl alırım, seçimlerde daha kazanç nasıl çıkarım', onun derdindeler. Ben aldım. Türkiye 'ben merkezci' bir anlayışla yönetiliyor. Başbakan, sanki burası bir diktatörlük, 'ben böyle uygun gördüm belediyeleri böleceğiz' diyor. Orada bölmeyi mümkün kılan planlamayı bir süre uyguladınız mı? Hizmet binaları için yer ayırdınız mı? Hayır, hiçbiri yapılmadı. Önümüzdeki yıl seçim var. Birkaç ay içinde bu kanunu çıkarmamız lazım. Şimdi gördüm. Ne yapalım? 'CHP'yi sıkıntıya sokacak şekilde bir belediye sınırları oluşturalım. Bölelim, parçalayalım'... bununla meşguller.''



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim