PKKya kardeşlerimiz dedi

  • Home
  • PKKya kardeşlerimiz dedi
PKKya kardeşlerimiz dedi
DTP'li Binici: Kardeşleri bombalanan halk, cevabını seçimlerde verirAbone ol

DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, partisinin Şanlıurfa İl Kongresi’nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a tepki göstererek, “Halk kardeşlerinin bombalanmasını kabul etmez, cevabını seçimlerde verir'' dedi.

İmralı'da ömür boyu Deniz kumu hapis cezasını çeken bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan’ın da katıldığı kongrede, Türk bayrağı koli bandıyla duvara yapıştırıldıb. Kongrede, İstiklal Marşı okunmazken, ‘özgürlük ve demokrasi şehitleri' adına saygı duruşunda bulunuldu, ‘Apo’ sloganı atıldı.

DTP Şanlıurfa İl Kongresi, Çamlık Parkı'nda yapıldı. 22 Temmuz seçimlerinde DTP'nin desteği ile Şanlıurfa bağımsız milletvekili adayı olduğu halde kazanamayan İbrahim Ayhan'ın tek aday olduğu kongreye, DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Sarıkaya ile bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve partililer katıldı.

Kürtçe müziklerin çalındığı kongre, divanın oluşturulması ardından ‘Özgürlük ve demokrasi şehitleri’ adına 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı. İstiklal Marşı okunmayan kongrede, Türk Bayrağı da koli bandıyla duvara yapıştırıldı, ‘Demokratik Özerklik ile Demokratik Cumhuriyet'e' yazılı pankart asıldı. (Milliyet)



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim