Dağlıcada sürpriz karar

  • Home
  • Dağlıcada sürpriz karar
Dağlıcada sürpriz karar
Dağlıca saldırısının ardından irtibat kesilen 8 askerin yargılandığı davadan sürpriz karar çıktı.Abone ol

12 askerin şehit edildiği Hakkari Dağlıca saldırısının ardından irtibat kesilen 8 askerin yargılandığı davada tahliye kararı çıktı.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde yargılanan 8 asker tahliye edildi. Duruşmanın ilk bölümünde 5 tanık asker dinlendi, verilen aranın ardından askeri savcı Hakan İleri söz aldı. Savcı İleri, er Ramazan Yüce dışındaki tüm askerlerin tahliye edilmesi için mahkemeden talepte bulundu.

Sanık Baskılı Çakmak lardan er Ramazan Yüce, "Suç ve suçluyu alenen övme, büyük zararlar doğuran emre itaatsizlikte ısrar, devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak suçuna yardım etmek, yurtdışına firar, zincirleme olarak basın ve yayın yolu ile bölücü terör örgütünün propagandasını yapmak, basın ve yayın yolu ile halkı askerlik hizmetinde soğutacak beyanlarda, telkinlerde bulunmak, propaganda yapmak" suçlarından yargılanıyordu.

Sanıklardan uzman çavuş Halis Çağan, "Memuriyet görevlerinin gereklerini yerine getirmemek, büyük zararlar doğuran emre itaatsizlikte ısrar, zincirleme olarak basın ve yayın yolu ile bölücü terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlarından, diğer 6 er ise "Büyük zararlar doğuran emre itaatsizlikte ısrar" suçundan hakim karşısına çıktı.

HAKKARİ'DE ÇİFTE PUSU

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca beldesinde 21 Ekim 2007'de, saat 00.20'de bir askeri bölük terör örgütü PKK tarafından pusuya düşürülmüş, ağır silahlarla düzenlenen saldırıda 12 asker şehit olmuş, 16 asker de yaralanmıştı.

Saldırının ardından 8 askerden haber alınamadığı açıklanmıştı. PKK tarafından kaçırılan 8 asker 4 Kasım'da serbest bırakılmıştı.

8 asker, Çukurca'nın karşısına düşen Zap Vadisi'ndeki bir mevkiide Kuzey Irak Kürt yönetimi yetkililerine verilmişti. Burada bazı DTP'li milletvekiller de hazır bulunmuştu. Kürt yönetiminin içişleri bakanının da içinde bulunduğu heyet daha sonra askerleri Erbil'de ABD'lilere teslim etmişti.

8 asker Erbil Havalaanı'ndan Amerikan askeri uçağıyla Musul'a götürülmüş, Musul'dan bu defa Amerikan helikopterleri ile Türkiye sınırı yakınlarındaki Bamerni üssüne getirilmiş ve buradaki Türk askeri yetkililerine teslim edilmişti.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim