Çarşaf yok, türban şart

  • Home
  • Çarşaf yok, türban şart
Çarşaf yok, türban şart
Türban ve laiklik tartışmasına Prof. Bardakoğlu da katıldı. Açıklaması şöyle oldu;Abone olAK Parti ile MHP'nin düzenlemesiyle tekrar başlayan başörtüsü-türban tartışmasına Diyanet İşleri Başkanı Profesör Ali Bardakoğlu da katıldı.

CNN TÜRK'te Eğrisi Doğrusu programına katılan Profesör Bardakoğlu, gündemdeki türban konusuyla ilgili olarak, Müslümanların 14 asırdır kadınların başını örtmesini dini bir gereklilik olarak gördüğünü ve genel çizginin bu ol seo duğunu belirtti.

Türban konusunun 'çetrefilli' bir konu olduğunu ifade eden Bardakoğlu, "14 asırdır Müslümanlar, kadınların başını örtmesini dini olarak görmüştür. Birisinin çıkıp Kuran da vardır yoktur ayrıdır demesi başkadır, insanların bunu algılamaları ayrıdır" dedi.

Şalvar ve çarşafın dini bir gereklilik olmadığını belirten Ali Bardakoğlu, dinin sadece kadınların yüzleri elleri harıç örtünmesini şart koştuğunu, bundan sonrasının ise insanların estetik duygularıyla alakalı olduğunu söyledi.

Laiklik ile sekülerleşmeyi birbirinden ayırdığını kaydeden Bardakoğlu, Türkiye'de hiçbir zaman laikliğin bir sıkıntı olduğunu düşünmediğini ve böyle bir ihtimalin de olmadığını belirtti.

"Laiklik bir siyasi rejimdir ve fevkalede isabetlidir" diyen Bardakoğlu, Türkiye'deki laikliğin hem Batı da hem de İslam için önemli kazanımlar verebilecek güçte olduğunu kaydetti.

"Yeter ki laikliği anlarken onu dinin karşıtı din dışı bir ideoloji haline getirmeyelim" diyen Diyanet İşleri Başkanı, Türkiye laikliğini önemsediğini söyledi.

Türkiye'de dindarlığın arttığını söylemenin zor olduğunu vurgulayan bardakoğlu, "Dindarlık artıyor mu sorusunun cevabı, bunu nasıl anlamlardığımızla bağlı. Bu alan o kadar kolay değil. Toplumun dindarlaştığını söylemek zor. Türkiye'nin laikliği oturmuştur, dindarlığı Osmanlı'dan beri gelen bir tercihidir" dedi.


Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim