Batmanda ilaç yolzuluğu

  • Home
  • Batmanda ilaç yolzuluğu
Batmanda ilaç yolzuluğu
Batman polisi ekipleri, sağlık karneleri ile haksız kazanç elde eden 5 kişiyi yakaladıAbone ol

Batman Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sağlık karneleri ile usulsüz haksız kazanç elde eden üç eczane ve iki sağlık kabinine baskın düzenledi.

Sağlık güvencesi olmayan vatandaşların kullandıkları yeşil kart ve sağlık karneler seo ine bazı eczane yetkilileri ve doktorlar tarafından karne sahibi olmadan ilaç yazıldığı, ilaç ücretlerinin devletten alındığı halde kupürü kesilmiş ilaçların ve ilaç kupürlerinin sağlık karnelerine tekrar yazılmak suretiyle devletin yüksek oranlarla zarara uğratıldığı, kupürleri kesilmiş ilaçların çöplere atıldığı şeklinde duyum alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tespit edilen eczanelere baskın düzenledi.

İl genelinde üç eczane ve iki sağlık kabininde yapılan aramalarda, 35 adet değişik kurumlara ait sağlık karnesi, bin 410 adet kupürü kesilmiş ilaç, 77 adet değişik markalarda kutusuz-kupürsüz ilaç, 60 adet ilaç kupürü, 5 adet kaşe ele geçirildi. Ele geçirilen ilaç ve kupürlerin piyasa değerinin yaklaşık 28 bin YTL olduğu belirtildi.

Olayla ilgili olarak göz altına alınan E.O, C.İ, D.G, A.Ş ve F.Ş isimli şüpheli şahıslar, kamu kurumu aleyhinde dolandırıcılık ve haksız kazanç sağlamak suçlarından mahkemeye çıkarıldı.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim