Ruslara doğurun talimatı

  • Home
  • Ruslara doğurun talimatı
Ruslara doğurun talimatı
Rusya'da 'azalan nüfus sorunu' ile baş etmek için her gün yeni bir yöntem geliştiriliyorAbone ol

Rusya'da 'azalan nüfus sorunu' ile baş etmek için geliştirilen ilginç yöntemlere her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Rus anneleri yeni rekorlar kırmaya çağıran 'üçüz bebekli' billboard reklâmı ise bunların sonuncusu.

Metro girişleri ve caddelerde yer alan reklâmda üç bebeği kucağına alan annenin fotoğ toptan çakmak rafının hemen üzerinde resmi devlet bildirisi yazıyor: "Devlet sizin yeni rekorlarınıza ihtiyaç duyuyor. Her dakikada Rusya'da üç kişi doğuyor." ifadeleri yer aldı.

Geçen yılı 'çocuk yılı', bu yılı 'aile yılı' olarak kutlayan Rusya her yıl 700 bin kişi azalan nüfus için yeni projeler geliştirmeye devam ediyor. Yeni doğan bebekler, ikiz, üçüz doğuran anneler devlet büyüklerinin saygı duyduğu kişiler arasında yerlerini alıyor. Sağlık Bakanlığı 2007 yılının Rusya için 15 yılda en yüksek doğum oranının gerçekleştiği yıl oldu. 2007'de doğan bir milyon 602 bin 387 bebek yetkilileri sevindirdi. İkinci ve üçüncü çocuk sahibi olma oranı da yüzde 33'den yüzde 42'ye yükseldi.

Rus basınında genişçe yer alan 6,1 kilogramlık bebek de günün olayı oldu. Rusya'nın uzak doğusunda buluna Habarovsk şehrinde bir Rus bayan ortalama ağırlıktan iki kat daha fazla olan 6,1 kilogramlık bebek doğurdu. Guinness rekorları kayıtlarına göre dünyanın en ağır bebeği 13,26 kilogramla 1939 yılında ABD'de İllinois eyaletinde doğmuştu. Ancak bebek bir kaç saat sonra solunum sorunları nedeniyle hayatını kaybetmişti. Doğumdan sonra hayatta kalabilen en ağır bebek rekoru 1955'te İtalya'da doğan 10,2 kilogramlık erkek çocuğa ait.



Kategori : DÜNYA
Whatsapp İletişim