Yıldırımdan Bursaya müjde

  • Home
  • Yıldırımdan Bursaya müjde
Yıldırımdan Bursaya müjde
Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Türkiye'nin 4. büyük ili Bursa'ya demiryolu sözü verdi.Abone ol

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''Bursa'nın yıllardır beklediği tek bir özlemi kaldı. O da Bursa'nın ulusal demir yolu ağına bağlantısının gerçekleşmesi. Bu konuyla ilgili de bakanlığımız bir çalışma yürütüyor'' dedi.

Bursa'da, Marmara ve E Baskılı Çakmak ge bölgelerindeki 20 ilin valisinin katılımıyla düzenlenen Genişletilmiş Bölge Valileri Toplantısı'na katılan Bakan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, 2,5 milyonluk nüfusuyla Türkiye'nin 4. büyük kenti olan Bursa'nın, bu özelliğiyle ülkenin geleceğini belirleyen şehirlerden biri olduğunu söyledi.

Bursa'dan İstanbul'a gitmek kolaylaştı

Yıldırım, Bursa ve İstanbul arasındaki hızlı feribot seferlerinin başladığını anımsatarak, şunları kaydetti:

''Artık Bursa'dan İstanbul'a gitmek, İstanbul'dan Bursa'ya gelmek, İstanbul içinde Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçmekten daha kolay hale geldi. Bu da ticaretin finansın merkeziyle, üretimin merkezi olan iki şehrimizi en iyi şekilde birleştiren ciddi projelerden birisi diye düşünüyorum. Bursa'nın yıllardır beklediği tek bir özlemi kaldı. O da Bursa'nın ulusal demir yolu ağına bağlantısının gerçekleşmesi. Bu konuyla ilgili de bakanlığımız bir çalışma yürütüyor. Bunu da zamanı geldiğinde Bursa ahalisiyle paylaşacağız. Bunun müjdesini vereceğiz.''



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim