Rambo dünyayı dar etti

  • Home
  • Rambo dünyayı dar etti
Rambo dünyayı dar etti
Sakin bir hayat süren Rambo'nun kapısı çalınır. Artık maceranın içindedir..Abone olBu hafta 6 yeni film gösterimde: ''John Rambo'', ''Şimdi ya da Asla'', ''Kızımı Kurtarın'', ''Fidel'in Yüzünden'', ''Sihirli Oyuncakçı '', ''Asteriks Olimpiyat Oyunlarında''.

John Rambo
(Rambo 4: Pearl of The Cobra)

Yönetmen: Sylvester Stallone
Oyuncular: Sylvester Stallone, Julie Benz, Matthew Marsden, Graham McTavish...
Tür: Aksiyon / Gerilim
Yapım Yılı: 2007

Serinin son filminin üzerinden 20 yıl geçmiştir ve artık kuzey Tayland’a yerleşmiş olan John Rambo (Sylvester Stallone) Salween Nehri üzerinde çalışan bir bot işletmektedir.

Tayland-Burma sınırında (Myanmar) devam eden dünyanın en uzun sürmüş sivil savaşlarından biri, Burma-Karen mücadelesi 60'ıncı yılına girmiştir. Ancak yalnız ve basit bir hayat süren Rambo savaşmayı, asilerin ya da barış gönüllülerinin peşinden gitmeyi çoktan bırakmıştır.

Tüm bunlar, bir grup insan hakları misyoneri gelip de Amerikalı bir nehir rehberi John Rambo’yu aramaya başladığında değişir.

Sarah (Julie Benz) ve Michael Bennett (Paul Schulze) Rambo’ya ulaştıklarında, geçen yıldan beri Burma ordusunun mülteci kamplarına bağlanan yollar üzerine mayın döşediğini ve bu yüzden karayolu ile yolculuk yapmanın artık çok tehlikeli bir hal aldığını anlatırlar.

Rambo’dan istedikleri, kendilerine Salween nehri boyunca rehberlik yapması, misyonerlerle beraber tıbbi yardım malzemelerini ve gıda desteğini sağ salim Karen kamplarına ulaştırmasıdır.

Her ne kadar Burma’yı baştan başa geçmeyi zorunlu kılacak bu teklifi en başta reddetse de Rambo sonunda Sarah, Michael ve ekibiyle beraber yola koyulur…

Ama karşısındakilere karşı sayıca az olduğunu bi Kuvars kum lmektedir… ve zamanı da hızla tükenmektedir.

Şimdi ya da Asla
(The Bucket List)

Yönetmen: Rob Reiner
Oyuncular: Jack Nicholson, Morgan Freeman, Serena Reeder, Sean Hayes...
Tür: Dram / Komedi
Yapım Yılı: 2007

Milyoner şirket sahibi Edward Cole (Jack Nicholson) ile işçi sınıfına mensup araba tamircisi Carter Chambers’ın (Morgan Freeman) dünyaları apayrıdır.

Yolları, bir hastane odasını paylaşmalarıyla kesişir ve iki ortak noktaları olduğunu keşfederler:

“Tahtalı köyü boylamadan önce” hayatlarının kalan kısmını hep yapmak istedikleri her şeyi yaparak geçirme arzusu ve kendileriyle farkında olmadıkları bir barışma ihtiyacı.

Kızımı Kurtarın
(Gone Baby Gone)

Yönetmen: Ben Affleck
Seslendirenler: Ed Harris, Casey Affleck, Morgan Freeman, Michelle Monaghan...
Tür: Dram / Gizem
Yapım Yılı: 2007

Good Will Hunting”in senaryosuyla Oscar ödülü kazanan oyuncu Ben Affleck’in ilk yönetmenlik sınavı “Gone, Baby, Gone”ın başrollerinde Casey Affleck (Ocean’s Eleven), Michelle Monaghan (Mission: Impossible III), Oscar ödüllü Morgan Freeman ve Oscar adayı aktör Ed Harris oynuyorlar.

“Mystic River”ın da yazarı olan Dennis Lehane’nin romanından uyarlanan, senaryosunu Ben Affleck ile Aaron Stockard’ın yazdığı filmde Boston yeraltı dünyasının en çirkin, en tehlikeli / belalı kesimlerinde kaçırılan 4 yaşındaki bir kız çocuğunu bulmaya çalışan iki özel detektifin sürükleyici öyküsü anlatılıyor

Fidel'in Yüzünden
(La Faute a Fidel)

Yönetmen: Julie Gavras
Oyuncular: Stefano Accorsi, Julie Depardieu, Benjamin Feuillet...
Senaryo: Julie Gavras,Arnaud Cathrine
Tür: Dram / Politika
Yapım Yılı: 2006

1970 sonbaharında Anna dokuz yaşındadır. Gazeteci annesi Marie, zengin bir İspanyol aileden gelen avukat babası Fernando, kardeşi François ve her şeyini kaybetmesinden Castro’yu sorumlu tutan Kübalı dadısı ile Paris’te yaşar. Rahat ve huzurlu yaşamlarına düşen tek gölge, İspanya’da faşist Franco yönetimine karşı mücadele veren eniştedir. Komünist olması nedeniyle, evde eniştenin adı dahi anılmamaktadır.

Ailenin burjuva yaşamı, eniştenin öldürülmesi ve bu olayın ardından, eşi ve çocuğunun İspanya’dan kaçarak yanlarına sığınmasıyla altüst olur. O güne dek İspanya’daki duruma tepkisiz kalan Anna’nın babası, derin bir suçluluk duygusuna kapılır.

Eşiyle birlikte Şili’ye ideolojik bir yolculuk yapar ve dönüşte geniş ve bahçeli evlerini bırakıp küçük bir apartman dairesine taşınırlar. Ateşli siyasi aktivistlere dönüşen anne-babasının yeni dünyası, Anna için farklı anlamlar taşır: Ev değiştirmek, düzensizlik, dadısını kaybetmek ve yeni yüzler...

Evleri günün her saati sakallı adamlarla dolar; annesi kadın haklarını savunan bir kitap yazmaya girişir; babası ise “faşist” bulduğu Mickey Mouse’u okumasını yasaklar.

Filmdeki dokunaklı öğe, küçük kızın alışık olduğu eski yaşam biçimini yenisi içinde eritmeyi başaramaması, hatta buna güçlü bir tepki sergilemesidir. Çatık kaşlarıyla etrafında olan biteni kavramaya çalışan Anna, çoğu zaman yaşından beklenmeyecek bir olgunluk sergiler.

Tıpkı ailesiyle katıldığı bir gösteride, üzerlerine atılan gözyaşı bombasının sisi ile sarmalandığında olduğu gibi…

Film, Türkiye de dahil tüm Avrupa’yı derinden etkileyen 1970-71 arası dönemi ve yaşanan radikal değişimleri Anna’nın kişisel öyküsüyle bağdaştırıyor. Kadın hakları adına verilen mücadele, faşist darbeler, emperyalizm karşıtlığı…

Bu olayların fon oluşturduğu film, çatışan ideolojiler, sınıf, ulus, cinsiyet, din ve aile bağları gibi konuları küçük Anna’nın bakış açısından anlatıyor.

Sihirli Oyuncakçı
(Mr. Magorium`s Wonder Emporium)

Yönetmen: Zach Helm
Oyuncular: Natalie Portman, Dustin Hoffman, Jason Bateman...
Tür: Aile / Komedi / Fantastik
Yapım Yılı: 2007

Molly Mahoney, Mr. Magorium's Wonder Emporium isimli oyuncak dükkanında yöneticilik yapmaktadır.

Dünyanın en ilginç ve fantastik dükkanı olan mağazada Molly işe yeni başlamıştır ve acemiliği nedeniyle kendine güven duymamaktadır.

243 yaşındaki eksantrik mağaza sahibi Mr. Magorium tüm yetkiyi miras yoluyla Molly'ye bırakır.

Ancak Molly'nin başa geçmesiyle beraber, bir zamanların eğlenceli ve renkli mağazasında karanlık ve meşum değişimler başlayacaktır.

Asteriks Olimpiyat Oyunlarında
(Asterix Aux Jeux Olympiques)

Yönetmen: Frederic Forestier
Oyuncular: Jose Garcia, Gérard Depardieu , Clovis Cornillac, Alain Delon
Tür: Aile / Komedi / Fantastik
Yapım Yılı: 2007

Gerard Depardieu ile Alain Delon'un sevimli kahraman Asteriks'in yeni macerasında buluştuğu "Asteriks Olimpiyat Oyunlarında - Asterix at the Olympic Games" seyirciyle buluşacak.

Frederic Forestier ile Thomas Langmann'ın yönettiği İspanya-Almanya-Fransa ortak yapımı filmde, ayrıca Clovis Cornillac, Benoit Poelvoorde, Stephane Rousseau, Vanessa Hessler, Alexandre Astier, Jean-Pierre Cassel ve Elric Thomas rol alıyor.

Film, genç ve korkusuz Galyalı Alafolix'in Yunan prensesi Irina'ya aşık olmasını ve Asterix ile Hopdediks'in yardımıyla olimpiyat oyunlarını ve Irina'nın kalbini kazanabilmek için Yunanistan'a gelmesini işliyor.



Kategori : MAGAZİN

Whatsapp İletişim