Türbanlılar bile memnun değil

  • Home
  • Türbanlılar bile memnun değil
Türbanlılar bile memnun değil
YÖK Yasası'nda değişiklik öngören türban paketi hiçbir tarafı memnun etmedi.Abone ol

Anayasa Komisyonu’nda görüşülmeye başlayarak yasalaşma yolunda start alacak Anayasa ve YÖK Yasası’nda değişiklik öngören “türban paketi” hiçbir tarafı memnun etmedi.

CHP, yüksek yargı, TÜSİAD, üniv hair transplant cost turkey ersite senatoları, sendikalar, kadın örgütleri, emekli subay derneklerinin büyük bölümü türbanın serbest bırakılmasına karşı çıkarken, türbanı savunanlar da “düzenlemeyi” yeterli bulmuyor. AKP ve MHP’nin Anayasa değişikliğini yetersiz bulan bazı çevrelerin görüşleri:

MAZLUM-DER: Başörtüsü yasağının her alanda kaldırılması gerektiğini savunan Mazlum-Der sadece yüksek öğretim kurumlarında türban serbestliğini yetersiz buluyor.

TÜRBANLILAR: AKP ve MHP’nin, üniversitelere ’çene altında bağlama’ koşuluyla uzlaşması, üniversite öğrencileri tarafından da farklı değerlendiriliyor. Okul dışında türban kullanan öğrencilerin büyük kısmı, bu bağlama koşuluna tepkili.

MEMUR-SEN, EĞİTİMBİR-SEN: Ortak açıklamada, “Yapılacak değişikliğin kamu hizmeti alan, kamu hizmeti veren ifadeleri daha geniş bir yasak alanının oluşmasına vesile olacaktır” denildi.



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim