Dünya ASKERE kilitlendi

  • Home
  • Dünya ASKERE kilitlendi
Dünya ASKERE kilitlendi
Dünya türban tartışmalarına geniş yer veriyor. Onlar da askerden "hareket" bekliyor. Abone olTürban sorunu, dünyada yankılamayı sürdürüyor.Alman Frankfurter Rundschau, 'Paşaların suskunluğu' başlıklı yorumunda, hükümetin askerleri provoke ettiğini yazdı

TÜRBAN POLEMİĞİ

FRANSIZ Le Monde: Türkiye'de "türban polemiği"nin yeniden büyüdüğünü belirten Le Monde önerilen anayasa değişikliğinin "İktidardaki eski İslamcılar ile türban karşıtı yeni bir mobiliz quanto costa un trapianto di capelli asyona hazırlanan Kemalistler arasındaki çekişmeleri yeniden canlandırdığı"nı yazdı. Le Monde gazetesi, "İktidardaki eski İslamcılar ile türban karşıtı yeni bir mobilizasyona hazırlanan Kemalistler arasındaki çekişmeleri yeniden alevlendirdiği"ni yazdı.

1980 darbesinden sonra getirilen bir kural ile baş örtüsünün üniversitelerde yasaklandığını belirten gazete, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, türban yasağının kaldırılmasına, 2002 seçim programının başlıca taahhütlerinin arasında yer verdiğini anımsattı. Ancak daha sonra Erdoğan'ın sözünü gerçekleştirmek için hiçbir şey yapmadığını kaydetti.

TÜRK KÖRDÜĞÜMÜ

ALMAN Süddeutsche Zeitung:  "Türk kördüğümü" başlığıyla yayımlanan haberde, yükseköğrenim öğrencilerinin gelecekte türban taşıyabileceği, sosyal demokratların buna karşı Anayasa Mahkemesi'ne gidecekleri yazıldı.

ALMAN Frankfurter Allgemeine: "Türban tartışması, Türk hükümeti ve muhalefetin taslağı" konulu haber-yorumda da Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt'ın sözlerine yer verilirken, İstanbul'daki bir protestoda elinde mikrofonla bildiri okuyan türbanlı genç kızın fotoğrafı yayımlandı.

PAŞALARIN SUSKUNLUĞU

ALMAN Frankfurter Rundschau: "Paşaların suskunluğu" başlıklı ve türbanlı bir grup kadını gösteren fotoğraflı haber - yorumda, Türk hükümetinin türban operasyonu ile iktidara alışkın askerleri provoke ettiğini savundu.




Kategori : DÜNYA
Whatsapp İletişim