TRTden 40 yeni proje

  • Home
  • TRTden 40 yeni proje
TRTden 40 yeni proje
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin 40. yılda 40 yeni proje geliştirdiklerini söylediAbone ol

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TRT'nin televizyon yayıncılığına başlamasının 40. yılında 40 yeni proje geliştirdiklerini söyledi.

TRT'nin televizyon yayınına başlamasının 40. yılı, Tepebaşı Stüdyolarında gerçekleştirilen özel eğlence programı ile kutlandı. Şahin, törenin açılışında yaptığı konuşmada, göreve yeni başlamasının ve TRT'nin televizyon hayatında 40. yılının heyecanı ve mutluluğununu birlikte yaşadığını söyledi.

Bundan böyle el birliğiyle Türk toplumunun hoşuna giden yayın politikasıyla yollarına devam edeceklerini belirten Şahin, ''Gerek an ersag ayasa, gerekse yasaların bize verdiği görevler var. Bu çerçeve içerisinde milletimize, en iyi şekilde eğlendirecek eğitici programlarla yön vereceğiz'' dedi.

Şahin, TRT'nin sadece radyo-televizyon kurumunda çalışan insanların televizyonu olmadığını dile getirerek, ''Bu bizlerin, ama bizlerden çok sizlerin televizyonu. O açıdan bir genel müdür olarak isteğim, bundan böyle daha çok TRT izleyin. Biz yayında kaliteyi yakalayacağız, sizler bizleri izleyeceksiniz'' şeklinde konuştu.

40.yılda 40 yeni proje

TRT'ye emeği geçenlerin önünde saygıyla eğildiğini ifade eden Şahin, ''40. yılda 40 yeni proje diye bir kararlılıkla yola çıktık. 40 yeni projemiz var. Her ay 4 proje açıklayacağız'' dedi.

Shaman dans grubunun gösterisi ile başlayan törende, şef Zafer Gündoğdu yönetimindeki TRT İstanbul Radyosu ses ve saz sanatçılarından oluşan orkestra konser verdi. Ayrıca programda aralarında Ahmet Özhan ve Zara'nın da bulunduğu sanatçılar şarkılar seslendirdi.

Kırca'dan çökertme

Sahneye çıkan Ali Kırca ise ''Çökertme'' türküsünü söyledi. Kırca, 18 yılının TRT'de geçtiğini belirterek, ''Televizyonculuk ve yayıncılık adına ne aldıysam TRT çatısı altında aldım. Onun için TRT'ye çok şey borçluyum'' dedi.

Kırca, ''TRT'ye Türkiye'nin ve bizim ihtiyacımız var. TRT özel kanallar kulvarına girmeden kendi yolculuğuna devam etmeli'' diye konuştu.

Özcan Deniz de televizyon kanalları içerisinde en tutarlı kanalın TRT olduğunu ifade ederek, ''Burası iç rahatlığıyla çalışılabilecek bir yer'' dedi. Törende ayrıca, TRT'nin eski programlarından bölümler sunuldu.

Geceye, aralarında Türkiye Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürü Burhan Külünk, İstanbul Merkez Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Birhan, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, eski TRT Genel Müdürü Tayfun Akgüner, Fox TV Genel Müdürü Dave Reid, Mehmet Ali Birand, Enis Fosforoğlu, Sezen Cumhur Önal, Ayşe Özgün ve Burak Kut'un da bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim