Terörle mücadeleye devam

  • Home
  • Terörle mücadeleye devam
Terörle mücadeleye devam
Arap ülkelerinin içişleri bakanları, terörle mücadeleyi sürdürme kararı aldı. Abone ol

Tunus'un başkenti Tunus'ta biraraya gelen Arap ülkelerinin içişleri bakanları, terörle mücadeleyi ara vermeden sürdürme kararı aldı.

Terörün mali kaynaklarını kontrol etmek konusuna vurgu yapan bakanlar, dün başlayan v seo e bugün sona eren toplantıların bitiminde yayımladıkları deklarasyonda, güvenlik alanındaki veri paylaşımı ihtiyacını da dile getirdi.

Arap Ülkeleri İçişleri Bakanları Konseyi'ne evsahipliği yapan Tunus'un Devlet Başkanı Zeynel Abidin Bin Ali de gözlem konusunda dikkatli davranılmasını isterken, bunun terör unsurlarının bir ülkeden diğerine geçmelerini kısıtlayacağını, terör ağlarının çökertilmesi ve mali kaynaklarının kurutulmasına olanak sağlayacağını söyledi.

Bin Ali, Arap ülkelerini, polis ve güvenlik birimleri arasında işbirliği yapmaya da çağırarak, bu sayede sınırlararası organize suçlar, yolsuzluk, sanal suçlar, kara para aklama ve teröre finans kaynağı sağlamayla mücadele konusunda daha iyi sonuçlar alınabileceğini savundu.

Sonuç deklarasyonunda bakanlar, bilgi paylaşımı konusunda daha çok işbirliği yapma kararı aldı. Konseyin yıllık toplantısına, 17 Arap ülkesinden bakan ve temsilciler katıldı.



Kategori : DÜNYA
Whatsapp İletişim