Halit Akçatepeye ödül

  • Home
  • Halit Akçatepeye ödül
Halit Akçatepeye ödül
Kartal Belediyesi tiyatro ve sinema sanatçısı Halit Akçatepe'ye ödül verdi.Abone ol

Kartal Belediyesi’nce bu yıl ilki düzenlenen Karagöz-Kukla ve Çocuk Festivali kapanışında, tiyatro ve sinema sanatçısı Halit Akçatepe’ye “En Değerli Karagöz Oyuncusu” ödülü verildi. Sanatçı konuşmasında “Tiyatro yapmak deliliktir, tiyatrocular da aslında delidir çünkü para kazanamazlar” dedi.

Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve 5 gün süren festivalin kapanışına onur konuğu olarak davet edilen usta sanatçı Halit Akçatepe’ye Geleneksel Türk temaşa sanatı ve sinemaya yaptığı katkılardan dolayı, Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar taraf hair transplant turkey cost ından bir plaket ve Kartal maketi verildi.

Yarı yıl tatili dolayısıyla çoğunluğunu öğrencilerin ve çocukların doldurduğu kültür merkezinde düzenlenen törende bir konuşma yapan Başkan Dağlar, “Büyük usta Halit Akçatepe ile beraber olmak ve kendisini Kartal’da ağırlamaktan kıvanç duyuyorum. O, hep güzel insanı oynadığı, seyircilere hep pozitif mesajlar verdiği ve sanatında bizleri, yani halkı konu edindiği için çok seviliyor ve hep başarılı işlere imza atıyor.

Kendisi sadece bir oyuncu değil, gönül dünyamızın içinde yer bulan bir sanatçı olarak da şu an aramızda. Hem sinemada ve tiyatroda, hem de TV’lerde başarılı işlere imza atan değerli sanatçımızı kültürün, sanatın ve İstanbul’un yeni merkezi Kartal’da görmekten hepimiz mutluyuz, gururluyuz. Kendisine sanata yaptığı katkılardan dolayı siz Kartallılar adına teşekkürlerimi sunuyor ve bizleri hatırlaması için plaket ve Kartal maketi sunuyorum. Daha nice yıllar, sanat hayatının devamı dileğiyle saygılarımı sunuyorum” dedi.

Oldukça duygulandığı gözlenen usta oyuncu yaptığı konuşmada, Türkiye’de tiyatrocu olmayın, bu ülkede tiyatro yapmak deliliktir. Benim babam da tiyatocuydu yani deliydi. Ben de kendisinden bayrağı tesilm aldım. Bir deli olarak ben de o yolda devam ettim. Şimdi bakıyorum da, o kadar çok deli var ki!

Sağolsunlar, tiyatro yapmak için çırpınıyorlar çünkü tiyatro para kazandırmaz sadece manevi kazancı büyüktür. Ben sizler tarafından çok seviliyorsam değerli Arif Başkanın da dediği gibi, kendim olduğum, işimi severek ve gönüllü olarak yaptığım için başarılıyım. Sizler de bunu gördüğünüz için seviyor ve beğenerek izliyorsunuz. İyi ki varsınız, sizin sevginiz hiçbir maddi güçle kıyaslanamaz. Sizlerle buluşmamı sağlayan değerli başkan Arif Dağlar ve ekibine çok teşekkür ederim. Bu plaketi ve Kartal heykelini ömrüm boyunca saklayacağım, sağolun, varolun.” dedi. Usta sanatçı konuşmasının sonunda alkışlarla başkan tarafından uğurlandı.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim