Baykal ezber bozdu

  • Home
  • Baykal ezber bozdu
Baykal ezber bozdu
Baykal'ı dinleyenler şaşırdı kaldı. Böylesi cümleleri ondan duymamıştık.Abone olİNTERNETHABER- Siyaset dünyasında belki de bir ilk.. Her krizde ilk 'kapısı çalınan kurum'du TSK. İşler tersine döndü.. Bırakın bildiri beklemeyi, Büyükanıt'a tepki bile var. Hem de CHP ve DSP cephesinden...

BAYKAL TUĞLA ÖRDÜ

Türbanda en sert en açıklamaları yapan Baykal'ı, NTV'de dinleyenler kulaklarına inanamadı.. Askerle siyaset arasına 'kalın bir duvar' çekti. Ördüğü tuğlalaların harcını da bol koyduğu tokai çakmak nu verdiği mesajla gösterdi Adres doğrudan Büyükanıt'tı.

KİMSE GÖLGE ETMESİN

Ne diyordu Baykal; "Bizim hukukun dışında hiçbir kurumdan bir bekleyişimiz yoktur. Kimse gölge etmesin başka bir şey istemiyoruz"
Söyledikleri bununla sınırlı değildi..  Demokrasiye inanç ve hukuk vurgusu da yaptı: "Yaşadığımız deneyler özellikle son dönemdeki deneyler bize gösterdi ki; Türkiye’nin laik demokartik cumhuriyet olarak ayakta kalmasının tek güvencesi halk ve hukuktur"

EZBER BOZAN ÇIKIŞ

Benzer sözleri DSP lideri Zeki Sezer'den bir gün önce duymuştuk. Siyasette ezber bozan bir çıkıştı bu.. Kuşkusuz bu Türkiye şartlarında alışılan bir durum değil. Oysa yakın zamana kadar tablo çok farklıydı.. Komutanlar demeçleri patlatır, ardından "siyasetçilerin salvoları" gazete sayfalarını süslerdi..

YENİ SİYASET ANLAYIŞI

Siyaset farklı bir mecraya girdi. Siviller kendi aralarında tartışıyor. Ama yanlış ama doğru.. Ama sert ama ölçüsüz.. Bu süreç medeni şekilde tartışmayı, fikirlere tahammülü öğretecek, gösterecek belki de.

NE KENYA'YIZ NE DE IRAK

Türkiye bir Kenya ya da Irak değil, olamaz da.. Beslendiği kaynaklar çok farklı.. "Kabile kültürü" ile yoğrulmadık. Zengin tarihi, kültürü, kökleri olan bu milletin fertlerinin nefes aldığı bir coğrafyadayız..

NORMALLEŞMEYE DOĞRU

Aslında sokakta kimsenin kavga ettiği de yok.. Sorun siyasetçilerde.. Devlet kurumlarında.. İşte Baykal'ın askere çektiği bu duvar "normalleşmenin" ilk adımı sayılabilir..

Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim