Türbanlı kızlarımızı koruyoruz

  • Home
  • Türbanlı kızlarımızı koruyoruz
Türbanlı kızlarımızı koruyoruz
Deniz Baykal, partisinin dünkü MYK toplantısında türbana ağırlık verdi.Abone ol

Başörtülü öğrencileri "Laiklik karşıtı hareketlerin ve Türkiye'yi dinselleştirmek isteyenlerin kurbanları" olarak tarif eden Baykal, "Biz türban takan kızlarımıza sahip çıkıyoruz. Türbanlılarla bir sorunumuz yo Deniz kumu k. Bizim sorunumuz Türkiye'yi bu noktaya getirenlerledir. Bizim mücadelemiz, aile baskısından başlayarak eğitim politikaları sonucu onları bu noktaya taşıyanlara karşıdır." dedi.

Referandum konusuna da değinen CHP lideri, halkın çoğunluğunun istemesi durumunda bile başörtüsünün serbest bırakılamayacağını iddia etti. Baykal, bu konuda şu görüşü dile getirdi:

"Demokrasiyi kullanarak cumhuriyeti tahrip etmek istiyorlar. 'Çoğunluk böyle istiyor' diye cumhuriyetin kazanımları birer birer ortadan kaldırılıyor. Cumhurbaşkanı da bu düzenlemeyi referanduma götürmekten bahsediyor. Cumhuriyetin temel ilkeleri, laiklik, bir referandumla gelmemiş ki... Kurtuluş Savaşı şartlarında cumhuriyeti kuranlar Türkiye'nin yönünü bir laik cumhuriyet olarak belirlemişlerdir. Şimdi bunu referanduma (halk oylaması) götürmek demek, laik cumhuriyeti yok etmek demektir."



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim