Şeyhi anma izdihamı

  • Home
  • Şeyhi anma izdihamı
Şeyhi anma izdihamı
Uğradığı silahlı saldırıda öldürülen Nakşibendi Şeyhi için izdiham çıktı.Abone ol

Batman'da 2 yıl önce uğradığı silahlı saldırıda öldürülen Nakşibendi Şeyhi Süleyman Bağdu'yu anmak için akın eden 6 bine yakın mürit, Beşiri İlçesi Örmegözü Köyü'nde izdihama neden oldu. Öldürülen babasının yerine geçen Şeyh Selman Bağdu, “Olumsuz hava koşulları yüzünden Samsun, Tokat, Amasya ve Erzurum'dan müritlerimiz gelemedi. Yine de anma etkinliğimize gelen ziyaretçilerimizi yer sofrasında ağırladık'' dedi.

Nakşibendi tarik promosyon çakmak atına bağlı Şeyh Süleyman Bağdu’nun 30 Ocak 2006 tarihinde öldürülmesinin yıldönümünde Örmegözü Köyü dolup taştı. Yaklaşık 6 bin müridin katıldığı anma etkinliğinde mevlit okutuldu. Erkek ve kadınlar ayrı ayrı yer sofrasında ağırlandı. 50 koyun, 10 inek ve dananın kesildiği anma etkinliğinde gelenek ve göreneklerini yıllardan bu yana sürdürdüklerini belirten babasının yerine geçen Şeyh Selman Bağdu, “Bu yılki olumsuz hava koşulları yüzünden Doğu Anadolu ile Karadeniz bölgesinden beklediğimiz ziyaretçiler, gelemedi. Onlar hava muhalefetine takıldı. Adana, Mersin, Gaziantep ve bölgenin diğer illerinden gelenlerde anma etkinliğinde mevlit okutuldu. Geleneklerimizden biri olan yer sofrasında kesilen kurbanların eti herkese ulaştırıldı'' dedi.

Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'nden Şeyh Süleyman Bağdu’yu anma etkinliğine katılan ilahi grubundan Mehmet Özden ile Kasım Özden, aradaki büyük uzaklığa rağmen ziyarete gelmeyi görev bildiklerini söyledi. Mehmet Özden, “Bizi buraya çeken manevi gelenek ve duygudur. Bu duygu maddiyatla ölçülmez. Anma etkinliğine ilahi grubumuzla katıldık. Çok mutluyuz'' dedi.

Ziyaretin ortasındaki yer sofrası yaklaşık yarım kilometreyi buldu. Erkek ve kadınlar ziyarette kesilen kurban, dana ve ineklerin etini yiyerek Şeyh Bağdu'nun ruhuna dua etti. Şeyh Selman Bağdu, “Yörenin birlik ve beraberliğe gereksinim duyduğu bir dönemde anma etkinliğimizin en güzel yönü buradadır. Türkiye’nin dört bir yanından gelen insanlar bir arada yemek yiyor ve birbirleriyle tanışıyor. Bu geleneğimizi sürdüreceğiz'' diye konuştu.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim