Türban mağdurlarına AF

  • Home
  • Türban mağdurlarına AF
Türban mağdurlarına AF
Türbanlı eğitimde anlaşma sağlandı. Sırada türban yüzünden okuldan atılan öğrencilere af var. Abone olMHP ile mutabakat türban yasağını kaldırırken, AKP üniversitelerde ikinci bir adımı atıyor. Hedef 'Türban mağdurları’. Onlara da öğrenci affı gelecek

AKP’nin Anayasa değişikliğinden sonra bir öğrenci affı çıkararak türban ve devamsızlık dolayısıyla okulları ile ilişiği kesilen üniversite öğrencilerine af çıkarmaya hazırlandığı öğrenildi. Söz konusu aftan yaklaşık 80 bin öğrencinin faydalanacağı belirtiliyor.
gezi videısu >
FİRST LADY DE YARARLANABİLECEK Mİ? Öğrenci affının çıkması durumunda bu aftan binlerce türbanlı öğrenci gibi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül de faydalanabilecek mi belirsizliğini koruyor. Çünkü Gül üniversiteye kayıt yaptırmadığı için öğrenci de sayılmıyor. Bayan Gül 1998 yılında Ankara Dil Tarih Coğrafya Fakültesi, Arap Dili ve Edebiyatı bölümünü kazanmış, ancak kayıt için türbanlı fotoğraf verdiği için okula kabul edilmemişti. YÖK kanununda yapılması öngörülen değişiklik ile, ‘’Her ne sebeple olursa olsun üniversitelerden ilişiği kesilen öğrencilere” başarısız oldukları derslerden 2 sınav hakkı verilmesi amaçlanırken, affın hangi öğretim yılından geçerli olacağı konusunda ise henüz netlik bulunmuyor.

AKP daha önce de bu konuda bir araştırma yapmış ve öğrencilerden gelen talepleri değerlendirmişti. Ancak daha önce Genel Başkan yardımcısı Edibe Sözen başkanlığında sürdürülen çalışmalarda, türban yasağı devam ettiği müddetçe bu affın amacına ulaşamayacağı hesaplanmış ve öğrenci affının, Anayasa değişikliği sonrası ele alınması görüşü benimsenmişti.

Bu karar sonrası Başbakan Erdoğan ise Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Edibe Sözen’e “Koordineli” bir çalışma ile bu konuda ki gelişmeleri izleme görevi vermişti.

Öğrenci affı konusunda en son Mart 2005’te yasal düzenleme yapıldı. Ancak bu düzenleme, 2004-2005 öğretim yılını içine almadı ve daha önceki yıllarda okulları ile ilişiği kesilenler aftan yararlandı. Türban yasağı dolayısıyla da bu aftan yararlananlar sınırlı kaldı.

Kaynak: Tercüman


Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim