Tüp bebek patlaması

  • Home
  • Tüp bebek patlaması
Tüp bebek patlaması
Türkiye'de tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olanların sayısı iki yılda arttı.Abone ol

2007 Haziran ayında Emekli Sandığı ve BAĞ-KUR’lular gibi SSK hastalarının da tüp bebek uygulamasından yararlanmaya başlamasıyla, tüp bebek yapılan başvuru sayısında önemli ölçüde artış yaşandı. Türk Jinekoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Tıraş, Devletin tü trapianto di capelli in turchia p bebek tedavisi için bin 150 YTL yardım yaptığını ve ilaç masraflarının yüzde 80’ini karşıladığını belirtti. Tıraş “Türkiye’de 2 yıl önce 20 bin tüp bebek uygulaması yapılırken, bu sayı 2007 sonunda 40 bine çıktı ama olması gereken en az 150 bin uygulamadır” dedi.

Dünyanın çok gerisindeyiz

Tıraş şöyle devam etti: “Ülkemizde, tüp bebek uygulaması dünya devletlerinin yüzde 20’si civarında. Türkiye’de tüp bebek uygulamasına ihtiyacı olan her 5 çiftten sadece biri bunu yapabiliyor. Bunun nedenleri ise “eğitim eksikliği, yanlış dini düşünceler, hizmete ulaşmada sıkıntı ve ekonomik.”

Tüp bebek için Üniversite hastanelerinde 2 bin YTL, özelde 3 bin YTL, Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde hiç fark alınmadığını belirten Tıraş, “İlaç ve uygulama dahil bir kişi için tüp bebek tedavisi 6-7 bin YTL tutuyor. Avrupa’da ise 10-15 bin euro (26 bin YTL)” dedi. Prof. Tıraş Türkiye’de yapılan 40 bin uygulamanın “Maliyet, embriyo dondurma, embriyo genetik işlemler ve kullanılan ilaçlarla birlikte 300 milyon doları bulduğunu söyledi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim