Türbanlıya soran yok

  • Home
  • Türbanlıya soran yok
Türbanlıya soran yok
Türbanlı kız öğrenciler çene altına karşı. Formülü saçma buldular. Abone ol

Üniversitelerde türban için 'çene altında bağlama' koşuluna türbanlı kız öğrencilerin büyük kısmı karşı çıktı. Tepki gösteren kız ögrenciler fiyonk şeklinde türban bağlamak istemediklerini söyledi.

Suna Kayar (İstanbul Üniversitesi (İÜ) Büro Yönetimi Bölümü): "Bir iğne neden insanları bu kadar rahatsız ediyor. Eskiden insanlar öyle bağlıyorlarmış. Başörtüsü kavramını bilmiyorlar. Laiklik özgürlük değil midir? Ben burada laikliği göremiyorum. Kısıtlama var. Yasa onaylanırsa o şekilde okula girmem."

İsmini vermek istemeyen İÜ Ge promosyon çakmak netik Bölümü öğrencisi: "Asla türbanımı fiyong bağlayarak girmem. Bu düşünceyi çok saçma buluyorum. Eğer serbest bırakılacaksa, nasıl bağlayacağımıza biz karar vermeliyiz. Laiklik ilkesinde din ve vicdan özgürlüğünden bahsediliyor. Peki burada özgürlük nerede? Türban simgeden öte bir şey. Ve ben bunu inancım gereği takıyorum."

Adını vermek istemeyen bir öğrenci: "Şu anda üniversiteye hazırlanıyorum. Eğer bu şekilde bir uygulama yapılırsa üniversiteye girmem, açıköğretime girerim."

ABD merkezli uzaktan eğitim veren Newport International Üniversitesi öğrencilerden Şeyma Yerlikaya: "Ben bu şekilde asla girmem. Bizim faydamıza bir şey yapmaya çalıştılar, ancak hiç de öyle olmadı. Diğer arkadaşlarımın da gireceğini düşünmüyorum. Bu arada MHP'ye çok teşekkür ediyorum. Aslında çok büyük bir adım oldu. Ama şekil göstermek saçma"

Sümeyra Erciyes: "Bu bir kimlik tercihidir. Kesinlikle o şekilde girmem. Gerekirse üniversite mezunu da olmayız" diye konuştu.

Hülya Çelik (İÜ Antropoloji Bölümü): "Kimi insanlar siyasi olarak bağlıyorlar. Ben inandığım için türbanımı bu şekilde bağlıyorum. Bu yanlış bir düşünce. Benim amacım başımı kapatmak. Ama yasa böyle derse onu uygulamak zorunda kalırız. Zorunlu tutarlarsa öyle girerim."
Ummu Gülsün Arslan (İ.Ü Matematik Bölümü): "Yeni düzenleme özgür olma açısından olumlu bir gelişme, bu yüzden destekliyorum. Burada önemli olanın insanın inancı olduğunu düşünüyorum."

İsmini vermek istemeyen İÜ Araştırmalar Yüksek Lisans Programları Bölümü öğrencisi: "Türban değil başörtüsü tanımı daha doğru. Yasa nasıl çıkarsa çıksın, ona uyarım. Bunun, benim hakkım olduğunu düşünüyorum. Bu konuda şekilci olunmaması gerektiği kanısındayım. Buraya mini etekli, sakallı, başörtülü herkes gelebilir. Biz üniversiteye ideolojiyi paylaşmaya değil, eğitim almaya geliyoruz."

Burcum Devrez/Milliyet



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim