İstanbul finans merkezi

  • Home
  • İstanbul finans merkezi
İstanbul finans merkezi
İstanbul Valisi Güler, İstanbul'un finans merkezi olduğunu söyledi...Abone ol

İstanbul Valisi Muammer Güler, ''İstanbul zaten finans merkezi. Çünkü Türkiye'de bu denli finans merkezi olma özelliklerini taşıyan bir kent yok'' dedi.

Güler, Avrasya Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) tarafından
Bostancı'daki The Green Park Oteli'nde düzenlenen konferansta '' olabilir mi?'' konulu bir konuşma yaptı.

Küresel sermayenin ekonomik sınırları kaldırarak büyük bir hızla avantajlı
ve güvenilir bölgelere doğru akmaya başladığını dile getiren Güler, İstanbul'un da küreselleşmenin Türkiye'de en yoğun hissedildiği şehirlerin başında geldiğini söyledi.

Vali Güler, dünyanın en güçlü finans sermayedarlarının günden güne
İstanbul'daki varlıklarını artırdığını, burada İstanbul'un konumu, sahip olduğu
ulaşım avantajlarının önemli o trapianto di capelli in turchia lduğunu, sosyal etkinliklerin de bu kentin cazibe merkezi olmasını tetikleyen diğer unsurlar arasında yer aldığını kaydetti.
Yapılan bir araştırmaya göre İstanbul'un milyar dolarlık bir yatırımla 3 yıl
içinde uluslararası bir finans merkezi haline gelebileceğini ve 10 yıl içinde de
bölgeye hakim bir konuma ulaşabileceğini belirten Güler, şunları kaydetti:
''İstanbul'un dünyanın gelecekteki metropolları içerisinde çok önemli bir
yeri var. İstanbul elbette finans merkezi olmalıdır. Esasen İstanbul zaten finans merkezi, çünkü Türkiye'de bu denli finans merkezi olma özelliklerini taşıyan başka bir kent yoktur. Türkiye'de, imalat sanayisine, turizme, iş gücünün dağılımına, ithalat ve ihracat rakamlarına ve ödenen vergiye baktığımızda, ekonominin temel göstergelerinden hangisini dikkate alırsanız alın İstanbul ayrı bir biçimde öndedir.''

''TAŞI TOPRAĞI ALTINDAN DAHA DEĞERLİ''
Muammer Güler, bütün göstergelerin bu kentin bir finans merkezi olabileceğini gösterdiğini vurgulayarak, ''Kamuoyunda bankaların merkezlerini buraya taşıması, taşımaması gibi birtakım tartışmalar var. Bu bankaların merkezleri buraya gelse de burası finans merkezidir. Gelmese de finans merkezidir. İstanbul'un taşı toprağı artık altın değil, altından daha değerli hale gelmiştir'' şeklinde konuştu.

İstanbul'da kullanılabilir alanların azaldığını, gayrimenkul fiyatlarının
yükseldiğini ve İstanbul'un bir cazibe merkezi olduğunu ifade eden Güler, ''Şu durumda Anadolu'nun belli bir kentinde oturmaktansa İstanbul'da gelip boş oturmak insanlara daha cazip hale gelmektedir'' dedi.

İstanbul'un henüz 1/100 binlik çevre düzenlemesi planını yeni yaptığını
anımsatan Güler, şöyle devam etti: ''O da şu anda yargının önündedir. Bu kent aslında idareciler için değil de belli imar uygulamaları açısından farklı bölgeler yaratılmak için 74 belediyesiyle konumlandırılmış, yani bir tuvale 74 ayrı ressamın fırça sallaması gibi ortaya karman çorman bir yapı çıkmıştır. Ben bu planlamaların tek elden yapılmasını veya Büyükşehir Belediyesi merkezli anlayışla yapılmasının daha faydalı olacağına inanıyorum. Bu kent, daha yol haritasını yeni belirleyen bir kent. İstanbul her bakımdan Türkiye'nin yarısıdır, ama Türkiye'nin yarısı toplansa İstanbul'a bakamaz. İstanbul tek başına Türkiye'nin diğer yarısına bakabilir.''

ASİAD Başkanı Ömer Faruk Başaran da yapısal reformların tamamlanmasını, turizm, tarım ve hayvancılığa önem verilmesini, KOBİ'lere verilen önem ve teşviklerin artırılmasını, acilen bir sanayi envanteri çıkarılması gerektiğini söyledi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim