Çinde kar felaketi

  • Home
  • Çinde kar felaketi
Çinde kar felaketi
Çin'de, yaşanan zorluklarla mücadele için yaklaşık 500 bin asker seferber edildi.Abone ol

Bazı yerlerde son 50 yılın, bazılarında da son 20 yılın en yoğun kar yağışının görüldüğü Çin'de, yaşanan zorluklarla mücadele için yaklaşık 500 bin asker seferber edildi.

Şinhua haber ajansı, hükümetin gıda ve elektrik sıkıntısı yaşanan yerlere 150 bin asker ve 303 bin kişilik paramiliter birlik gönderdiğini duyurdu. Ülke çapında kapanan karayollarında 1 milyon polisin göre turkey hair transplant package v yaptığı bildirildi.

Ülkenin özellikle orta ve doğu kesimlerindeki 14 eyaleti etkisi altına alan ve yaklaşık 80 milyon kişinin yaşamını olumsuz etkileyen yoğun kar yağışı, yiyecek ve kömür sıkıntısıyla ulaşımın kesilmesi ve elektrik kesintisi gibi sorunlara yol açtı. Çok sayıda ev yıkılırken, kar yağışından kaynaklanan kazalarda en az 50 kişi öldü.

Tren seferlerinin aksamasından dolayı geleneksel Çin yeni yılı öncesi yüz binlerce kişi istasyonlarda mahsur kaldı. Güneydeki Guangcou Garında 470 bin kişi memleketlerine gitmekten vazgeçerek, biletlerini iade etti, 200 bin kişiyse geçici barınaklarda bekleyişini sürdürüyor. Birçok şehirde bilet satışı durduruldu.

Yaklaşık iki haftadır ülkeyi etkileyen kar yağışından önce demiryolu yetkilileri geleneksel Çin yeni yılından dolayı yaklaşık 180 milyon kişinin trenle seyahat edeceğini açıklamıştı. Kardan etkilenen birçok şehirde uçak seferleri de yapılamıyor.

Çin Başbakanı Ven Cibao dün Hunan eyaletinin merkezi Çangşada garda bekleyen binlerce kişiye yaptığı konuşmada, yaşanan aksaklıktan dolayı özür diledi. Politbüro da aynı gün olağanüstü toplanarak, alınacak önlemleri görüştü. Politbüro tarafından yapılan açıklamada, öncelikli görevin elektrik tedarikini güvence altına almak ve ulaşımla haberleşmeyi sağlamak olduğu vurgulandı.

Meteroloji tarafından yapılan açıklamada, ülkenin güneyinde kar yağışının süreceği kaydedildi.



Kategori : DÜNYA
Whatsapp İletişim