Bir alkış bu aileye

  • Home
  • Bir alkış bu aileye
Bir alkış bu aileye
Kızlarının tedavisi için vakıftan para aldılar. Yeşil kart masrafları ödeyince, götürüp parayı iade ettiler. Abone olKızları kalp hastası olan çift, tedavi için Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan 6 bin YTL yardım aldı. Ancak Yeşil Kart masrafları karşılayınca, örnek aile parayı iade etti....

Kahramanmaraş'ta yaşayan Domurcukgül çifti, "İnsanlık ölmemiş" dedirten örnek bir o Baskılı Çakmak layın kahramanı oldu. Murat ve Elif Domurcukgül çifti, maddi imkanları olmadığı için kalbi delik ve akciğerinin bir bölümü çalışmayan 2 yaşındaki kızları Nehir'i tedavi ettiremedi.

Nehir sağlığına kavuştu
Doktorlar küçük kıza yapay damar takılması gerektiğini aksi halde Nehir'in hayatını kaybedebileceğini söyledi. Ancak bu operasyonun maliyeti 4 bin 500 doları buluyordu. Yeşil Kart'ı bulunan aile, ameliyat masrafının karşılanması için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurdu. Yardımı uygun bulan vakfın mütevelli heyeti, aileye 6 bin YTL parayı teslim etti. Küçük Nehir, Başkent Üniversitesi'nde gerçekleştirilen ameliyatla sağlığına kavuştu. Hastane masrafları ailenin sosyal güvencesi olan Yeşil Kart tarafından karşılandı.

'Haberimiz bile olmazdı'
Kuaför Murat Domurcukgül ile ev hanımı eşi Elif Domurcukgül, bir başkasının ihtiyacı olur düşüncesiyle parayı iade etti. Ailenin örnek bir davranış gösterdiğini belirten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan Sorumlu Vali Yardımcısı Kürşat Kırbıyık, "Aile parayı iade etmese hiçbir şey yapamazdık, bundan haberimiz bile olmazdı" dedi.
(Takvim)

Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim