42. Madde kriz yaratır

  • Home
  • 42. Madde kriz yaratır
42. Madde kriz yaratır
Bu uzlaşı metni kabul olursa, türban lise, hatta ortaokulda bile serbest kalacak... Abone olMHP ve AK Parti'nin hazırladığı türban metni büyük bir krize yol açacak gibi... AK Parti için anayasa taslağı hazırlayan Bilim Kurulu'nun Başkanı Prof. Dr. Ergun Özbudun'dan önemli bir uyarı geldi.
42. MADDEDEKİ AÇIK 4 best hair transplant in turkeyhair transplant in turkey 2. madde: Mevcut 1. fıkra: Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz.

Uzlaşılan metin: Kimse, kanunda açıkça yazılı olmayan hiçbir sebeple eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz. Öğrenim hakkının kapsamı ve kullanılmasının sınırları kanunla tespit edilir ve düzenlenir.
Özbudun, 42'nci maddede yapılacak değişikliğe 'yükseköğrenim' ifadesinin konulmamasının, türbanı ortaöğrenime kadar yayabileceğini söyledi.

Özbudun, AK Parti ve MHP'nin uzlaştığı formülü "Gayet sakıncalı, itirazlarımızın dikkate alınmadığını gösteriyor" sözleriyle eleştirdi.

Özbudun, "42'nci maddede yükseköğrenim ifadesi kullanılmıyor. Sadece, yükseköğrenime değil, ortaöğrenime de bu özgürlüğün teşmil edilebileceğini gösteriyor" dedi.

Prof. Özbudun, geçen hafta bir araya geldiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Partililere yapılacak türban düzenlemesine laikliği koruyucu bazı ifadeler eklenmesi uyarısında bulunmuştu.

Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim