Başbakan GARANTİ verdi

  • Home
  • Başbakan GARANTİ verdi
Başbakan GARANTİ verdi
Gündemde türban var. Erdoğan endişe ve kaygı içinde olanlara seslendi. Abone ol

Yeni düzenleme bazı çevreleri endişelendirdi. 'Rejim kaygısı' ve 'laiklikten taviz mi veriliyor?' soruları arttı. Başbakan Erdoğan sorunların birlik ve bütünlük içinde çözüleceğini söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu:

Herkes emin olsun

''Herkes emin olsun, kimsenin kaygısı olmasın ki AK Parti hükümeti döneminde Türkiye tehdit ve risklerle değil, imkan ve fırsatlarla tanışacaktır. Kimsenin hak ve hürriyeti, başkasının hak ve hürriyetini ortadan kaldıramaz.

AK Parti cumhuriyetin teminatı

Hiçbir hak ve hürriyet demokrasimiz için, Cumhuriyetimizin temel değerleri
için, laik sistemimiz için bir tehdit oluşturamaz. AK Parti hükümeti,
Cumhuriyetin de demokrasinin de laikliğin de hukuk devletinin de teminatıdır,
koruyucusudur."

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Adaletsiz hukuk olmaz

-Türkiye'nin birçok sorunu öteki sorunlarla iç içedir. Birileri geçici olarak rahatsız olur ama ülkeni topyekün kazanması önemlidir. Adaletsiz hukuk, Kuvars kum özgürlüksüz kalkınma olamaz. Belli bazı sorunları gündeme getirmek için siyasete soyunmadık.

-Ancak toplumun bazı kesimlerini görmezden gelmemizi de gerektirmiyor. Her türlü sorunu demokrasi içinde bütünlüğümüzü koruyacak biçimde tartışır ve çözüme kavuştururuz

Hak ve hürriyet laik sistem için tehdit oluşturmaz

-Halkla irtibatı olmayanlar "bana ne" diyebilirler. Milli iradeye dayalı siyaset yapanlar "bana ne" lüksüne sahip değildir.

-AK Parti döneminde tehdiit ve risklerle değil imkan ve fırsatlarla kavuşmuştur. Hiçbir hak ve hürriyet laik sistem için tehdit oluşturmaz. Bu değişiklik önerileri ortak teklif olarak Meclis'e sunulacaktır.

Tek hedef kızların mağduriyetini gidermek

-Tek hedefimiz var; üniversite kapılarındaki kızlarımızın mağduriyetini gidermekten başka hiç bir şeyi amaçlamadığımızın bilinmesi lazım. Burada bir hususu özellikle ifade etmek istiyorum. Yapılan düzenlemeler yükseköğrenimle sınırlıdır. Bunu başından beri açıkça söyledik. Biz,
üniversitelerdeki bu huzursuzluğu, yine üniversitelerde ortadan kaldırarak
normalleşmeyi sağlayalım diyoruz, birileri çıkıp yeni sorun alanları icat etmeye çalışıyor. Kimse buna gayret etmesin ve bunları da iyi niyetle izah etmek mümkün değildir.

Provokasyonlar olabilir

-Sokak aralarından alınan fotoğraflarla, kalkıp bu süreci provake etmeye çalışanları da biz çok iyi biliyoruz, bundan sonra da olabilir. Birileri ortaya çıkıyor ve yeni sorun alanları icat etmeye çalışıyor. Ortamı huzursuz edecek provakosyonlara izin vermeyeceğiz.

-Ortak aklın gereğini yapıyoruz. Toplumsal mutabakatta var olanı, MHP ile parlamento çatısı altında gerçekleştiriyoruz.

-Hukuk terazisine vaktiyle konulan taşları bir bir kaldırıyoruz. Türk siyaseti katı önyargılardan çok çekti. Biz perdeleri aralamak zorundayız. 70 milyon vatandaşla aramızda perde olmamalı.

Korkuların esiri olmayın

-Devlet ve millet yakınlaştıkça katı kabuklar kırılacaktır. Kendi yarattığımız korkuların esiri olmamalıyız.

-Türkiye her türlü sorununu konuşacak çözüm bulacaktır. Kendi sorunlanının üstesinden gelebilecek olgunluğa ulaşmıştır. Türk demokrasisi felaket tellallarına pabuç bırakmaz. Gizli ajandalarıyla birlikte birer bire deşifre oluyor.

-Hukuk devletinde karanlık odalar, çeteler ve mafyalar yoktur olamaz. Hukuk devletinin tüm vatandaşları emniyet ve güven içindedir.

Kimse mağdur edilmemeli

-Bir kişini hukukunu korumak herkesin hukukunu korumaktır. Kimse kendisini mağdur edilmiş görmemeli.. Vatandaşın hukuku ayrışma gerekçesi olamaz.

-Yaşam tarzlarımızı karşı karşıya getirenler mensup olduğumuz kültürel çerçeveleri Türkiye büyüklüğünde düşünürlerse, varlık alanlarını kaybedeceklerini biliyorlar, sıkıntı burada.

Maskeli siyaset devri sona erdi

-Sorunları gözardı ederek toplumun selameti sağlanamaz. Türkiye'yi yorgun düşüren tartışmalar inşallah tedavülden kalkacaktır. Hepimiz birbirimizin hukukunu savunacak kadar olgun bir milletiz.Artık maskeli siyaset devri tamamlanmıştır.

-AK Parti Siyaset Akademisi yere yönetimler programı ömünüzdeki Cumüartesi günü başlayacaktır. Vizyonu genişletecek program 20 ilde başlayacaktır.

-Geleceğin belediye başkanları için öğretici bir çalışma programı ve altyapı olacaktır. Partimize ve siyasetimize önemli katkılar sunacaktır



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim