Yazarlar TÜRBANA dolandı

  • Home
  • Yazarlar TÜRBANA dolandı
Yazarlar TÜRBANA dolandı
Kimi "Ordu ne der!" diye soruyor, kimi "türbana şiddetle" karşı. İşte yazarlar;Abone ol

Türban konusunda Ak Parti ve MHP uzlaşma sağladı. Gözü kulağı bu haberde olan köşe yazarları hemen kaleme sarıldılar. İşte köşe yazarlarının türban konusunda yazdıkları:

OKTAY EKŞİ: Sonunda, "Amaca ulaştım. Beni iktidara getiren insanlara karşı sözümü tuttum trapianto di capelli in turchia " da diyebilirsiniz. Ama onu dediğiniz anda Türkiye’nin başına umulmadık sorunlar yaratacağınızı size söylüyorum. Sizi dostça duygularla ve içtenlikle uyarıyorum. Kapısını aralayacağınız sorunların altından ne siz kalkabilirsiniz, ne parti, hatta korkarım ne de Türkiye kalkabilir.

MELİH AŞIK: Erdoğan, Üsküdar'da tekrarlamış: "Kişi değil, devlet laiktir." Peki laik devleti laik olmayan kişiler yönetirse sonuç ne olur?

TÜRBAN DEVRİM YASALARINA UYGUN MU?

FİKRET BİLA: Anayayasa Mahkemesi'nin 1989 tarihli ünlü kararı, türbanı da Anayasa'nın 174. maddesiyle koruma altına aldığı devrim yasalarına aykırı buluyor. Anayasa Mahkemesi'nin Yükseköğretim Kanunu'na eklenen ve türbanı serbest bırakan yasa hükmünü iptal ederken dayandığı gerekçelerden birini "devrim yasalarına aykırılık" oluşturuyor.

GÜNERİ CİVAOĞLU: Prof. Şerif Mardin'in "AKP zirvesi, radikallerin mahalle baskısına direnemeyebilir" öngörüsü mü gerçekleşiyor?..Yoksa, yaklaşan genel seçimler öncesi AKP karargâhında stratejik bir oy yatırımı mı bu?

ORDU NE YAPACAK?



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim