Kurtlar sofrasında Osmanlı

  • Home
  • Kurtlar sofrasında Osmanlı
Kurtlar sofrasında Osmanlı
Osmanlı o zaman polis katililini bile yargılayamıyordu. İşte gerçekler... Abone olÜç kıtada kurduğu hâkimiyetini yüzyıllar boyunca devam ettiren Osmanlı İmparatorluğu’nun 19. yüzyılda içine girdiği dağılma süreci ve bu süreçte meydana gelen olaylara ilişkin bu güne kadar göz ardı edilen gerç Kumlama kumu ekler, Prof. Dr. Vahdettin Engin’in “Kurtlar Sofrasındaki Osmanlı” adlı kitabında okuyucusuyla buluşuyor.

Prof. Dr. Vahdettin Engin’in, Murat Bardakçı önderliğinde 2002 yılında çıkarılmaya başlanan ‘Hürriyet Tarih Dergisi’ndeki yazılarının derlendiği kitap, Yeditepe Yayınevi tarafından yayınlandı.

İşte kitaptan çarpıcı alıntılar:


Rus Anıtının Yıkılışı: İlk Türk Sinema Filmi

Ruslar 93 Harbi’nde elde ettikleri başarının simgesi olarak Silivri’ye ‘Ayastefanos’ isimli heybetli bir anıt yaptırmıştı. Aralarında Rusya’nın da bulunduğu itilaf devletleri karşısında I. Dünya Savaşı’na girme kararı alan Osmanlı devleti ilk iş olarak 14 Kasım 1914 tarihinde bu anıtı yıktırdı. Yıkım sırasında on binlerce kişiden oluşan halk da meydanda toplandı. O dönemde genç bir subay olan Fuat Özkınay yıkımı kameraya çekti. Bu film, Türk sinemasının ilk filmidir.



Kategori : MAGAZİN
Whatsapp İletişim