Habaş hayatını kaybetti!

  • Home
  • Habaş hayatını kaybetti!
Habaş hayatını kaybetti!
Filistin'in direniş liderlerinden george Abone ol

Filiştin'in  önde gelen direniş liderlerinden, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin kurucusu George Habaş, dün Ürdün’ün başkenti Amman’da geçirdiği kalp krizi sonucu hayata veda etti.

Yaser Arafat’ın en büyük siyasi rakiplerin miami seo den olan 81 yaşındaki Habaş, 30 yıl verdiği siyasi ve silahlı mücadeleden sonra 2000 yılında Filistin Halk Kurtuluş Cephesi liderliğinden ayrılmıştı. Filistin lideri Mahmud Abbas, “Filistin tarihinin büyük özgürlük savaşçılarından” diye nitelediği Habaş’ın ölümü nedeniyle, üç günlük ulusal yas ilan etti. 1925’te Lod’da, bir Rum Ortodoks ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Habaş, Beyrut’taki Amerikan Üniversitesi’nde eczacılık eğitimi gördü.

1967’de Arapların, Batı Şeria, Gazze ve Golan Tepeleri’ni kaybetmesi üzerine Mustafa Zibiri ile Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’ni kurdu. Örgüt, bir Air France uçağının Entebbe’ye kaçırılması dahil, ses getiren eylemlere imza attı. “Doktor” lakaplı Habaş, Arafat’ın 1993’te imzaladığı Oslo Anlaşması’nı Filistin davasına ihanet olarak nitelemesiyle halktan büyük destek görmüştü.

kaynak: vatan



Kategori : DÜNYA
Whatsapp İletişim