Tekvandoda tarihi başarı

  • Home
  • Tekvandoda tarihi başarı
Tekvandoda tarihi başarı
2008 Pekin Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıtası elemelerinde tarihi başarıAbone ol

İstanbul'da yapılan 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıtası elemelerinde mücadele eden Türk sporcular Sibel Güler, Azize Tanrıkulu, Bahri Tanrıkulu ve Servet Tazegül, olimpiyatlara gitmeye hak kazandı.

Elemelerin ilk gününde dün, bayanlar 67 kiloda Sibel Güler ile erkekler 80 kiloda Bahri Tanrıkulu olimpiyat vizesi alırken, bugün sona eren organizasyonda bayanlar 57 kiloda Azize Tanrıkulu, erkekler 68 kiloda Servet Tazegül olimpiyatlara gitmeyi garantiledi. Böylece org tennessee seo anizasyonda mücadele eden 4 Türk sporcu da olimpiyatlara adını yazdırdı.

Türk sporcuların hepsinin barajı geçmesiyle Türkiye, olimpiyatlarda ilk kez 4 tekvandocuyla temsil hakkını elde etti.

Ahmet Cömert Spor Salonu'nda dün başlayan ve 43 ülkeden 131 sporcunun katıldığı organizasyonda, ülkeler için 4 sporcu ile mücadele etme sınırlandırılması yapılırken, elemelerde ilk 3'e giren sporcular olimpiyatlara katılmaya hak kazandı.

Bayanlar 57 kiloda çeyrek finalde, Belçikalı Stefanie Verhoeven ile yaptığı mücadeleyi 1-0 kazanan ve yarı finale yükselen Azize Tanrıkulu, burada İsrailli Bat El Getterer'i 4-1 yenerek finale çıktı. Finalde Hırvat Martina Zubcic'e 1-0 yenilen Azize Tanrıkulu, ikinci olarak olimpiyatlara gitmeyi başardı. Bu kategoride İsrailli Bat El Getterer üçüncü oldu.

Erkekler 68 kiloda ilk turda Hırvatistanlı Matija Santic'i 4-1, çeyrek finalde Rus Alan Akoev'i 3-0 ve yarı finalde Arnavut Perparim Elezaj'i 8-1 yenen Servet Tazegül finale yükseldi. Servet, finalde Alman Daniel Manz'ı 4-2 yenerek elemelerde şampiyon olarak olimpiyatlara gitmeye hak kazandı. Bu sıklette Hollandalı Dennis Bekkers üçüncü oldu.

Elemelerde ayrıca bayanlar 67 üstü kiloda yapılan müsabakalarda, İspanyol Rosana Simon Alemo birinci, İsveçli Karolina
Kedzierska ikinci, Norveçli Nina Solheim üçüncü oldu. Erkekler 80 üstü kiloda gerçekleştirilen karşılaşmalar da ise İspanyol Jon Gancia Aguoda birinci olurken, İtalyan Leonardo Basile ikinci, Yunan Nikolaidis Alexandros da üçüncülüğü elde etti.

Organizasyon sonunda düzenlenen ödül töreninde, Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin ile yetkililer, dereceye giren sporculara madalyalarını verdi.



Kategori : SPOR
Whatsapp İletişim