14 kişiyi diri diri yaktılar

  • Home
  • 14 kişiyi diri diri yaktılar
14 kişiyi diri diri yaktılar
Naivaşa'da evlerinde diri diri yakılarak öldürülen 14 kişinin cesedi bulundu. Abone ol

Kenya'da seçimlerin ardından başlayan şiddet yayılırken, Naivaşa'da evlerinde diri diri yakılarak öldürülen 14 kişinin cesedi bulundu. Yetkililer, son 4 günde Rift Vadisi'nde ölü sayısının ispanyolca seo 130 çıktığını açıkladı.

Başkent Nairobi'de isminin açıklanmasını istemeyen bir emniyet yetkilisi, ülkenin batısındaki Naivaşa kentinde bugün 14 kişinin evlerinde yanmış cesetlerini bulduklarını belirterek, saldırganların kurbanlarını evlerine kilitleyip, konutları ateşe verdiklerini anlattı.

Polis yetkilisi, cesetlerin tanınmaz halde olduğunu söyledi. Kurbanların tek bir etnik grubun mensupları ve Naivaşa gölünün çevresindeki tarım işletmelerinde çalışan kişiler oldukları belirtildi.

Yetkililer, Kenya'da 27 Aralıktaki devlet başkanlığı seçiminin ardından patlak veren siyasi-etnik çatışmaların yoğun olarak meydana geldiği ve Naivaşa kentinin de bulunduğu Rift Vadisi'nde Perşembeden bu yana ölenlerin sayısının 130'a ulaştığını, son bir ayda ise 900'den fazla insanın hayatını kaybettiğini ifade ettiler.



Kategori : DÜNYA
Whatsapp İletişim